Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Υγεία

Ξεχάστε τις δίαιτες! Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσουμε κιλά;

Ξεχάστε τις δίαιτες! Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να χάσουμε κιλά;
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το χάσιμο των κιλών περνάει από… το μυαλό

Το μυαλό μας είναι δυνατότερο από τη δίαιτα, σύμφωνα με πολλούς ειδικούς διατροφής στη Μεγάλη Βρετανία. Ο διαλογισμός μπορεί να είναι το μυστικό για την απώλεια κιλών, αλλά και για να ελέγξουμε την πείνα μας. Μάλιστα, η συγκεκριμένη μέθοδος είναι μια μίξη διαλογισμού και συνειδητοποίησης – συγκέντρωσης της παρούσας στιγμής. Στη Μ. Βρετανία ο διαλογισμός χαρακτηρίζεται ως το μυστικό «όπλο» ενάντια στην έξαρση παχυσαρκίας!

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε στην Journal of Consumer Research αναφέρει: «Τα οφέλη της γνώσης και της συναίσθησης έχουν αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες. Ο διαλογισμός μπορεί να βελτιώσει τις αντοχές μας στην πείνα, να μειώσει την κατανάλωση τροφίμων και να ελέγξει την όρεξη μας. Ακόμη και ελάχιστες ώρες διαλογισμού μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά».

Οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες περίπου 1.000 ενηλίκων σε πέντε ξεχωριστές μελέτες. Ο συγγραφέας της μελέτης Evelien Van De Veer, δήλωσε ότι τα άτομα που έχουν επίγνωση του σώματος τους είχαν πολύ καλύτερο έλεγχο της πείνας και του κορεσμού. «Εστιάζοντας στις λειτουργίες του σώματος, όπως την αναπνοή και τη στάση του σώματος, μπορεί να βελτιώσει τις διατροφικές συνήθειες του καταναλωτή».

Ο ειδικός διατροφής Ian Campbell είπε ότι ο διαλογισμός είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους και θα μπορούσε να είναι η απάντηση στην παχυσαρκία. «Χωρίς αμφιβολία, ο διαλογισμός μπορεί να γίνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον καθημερινό μας αυτοέλεγχο. Αν προτείνουμε στους ανθρώπους μόνο αυστηρές δίαιτες και γυμναστική δεν έχει αποτέλεσμα ως τώρα. Όταν όμως βάλαμε το διαλογισμό στο πρόγραμμα, τα αποτελέσματα ήταν φανταστικά!».

TyposHealth

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Υγεία

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Τα σχέδια που έκαναν μαθητές για το έμβλημα του Δήμου Δέλτα

Στη Θεσσαλονίκη θα έρθει αύριο η Αντζελίνα Τζολί