Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Λάρισα: Εταιρεία πρωτοπορεί στην ανακύκλωση λαδιού με… ΑΤΜ! (ΦΩΤΟ)

Πιλοτική δράση ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων ...

Από το Πάρκο των Ευχών που έχει στηθεί στο πάρκο Αλκαζάρ στη Λάρισα και άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, ανακοινώνει την έναρξη της πιλοτικής δράσης ανακύκλωσης μαγειρικών ελαίων η εταιρεία Grinco (Green Innovative Company).

Η εταιρεία που έχει έδρα στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας και έχει μονάδα παραγωγής βιοντίζελ, έχει δημιουργήσει η ίδια μηχανήματα στα οποία οι πολίτες της Λάρισας μπορούν να φέρνουν χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι και να το ανακυκλώνουν, κερδίζονταν ανταποδοτικούς πόντους, ή δωρίζοντας τους πόντους για κοινωνικούς σκοπούς.

Για τη λειτουργία των μηχανημάτων που στήθηκαν ήδη εντός του χριστουγεννιάτικου πάρκου προκειμένου να ενημερωθεί ο κόσμος για τη διαδικασία, μίλησε την περασμένη Τετάρτη σε δημοσιογράφους ο κ. Μιχάλης Τριανταφύλλου, στέλεχος της Grinco.

Όπως είπε, στους αυτοματοποιημένους κάδους, ο πολίτης μπορεί να φέρει το λάδι που μέχρι τώρα πετούσε στην αποχέτευση και μέσω μια προσωποποιημένης διαδικασίας να κερδίσει πόντους ανταπόδοσης ή να προσφέρει τους πόντους με βάση την ποσότητα που ανακυκλώνει, για κοινωνικό σκοπό.

Με τη βοήθεια οθόνης αφής που βρίσκεται στα μηχανήματα, ο πολίτης επιλέγει αν έχει κάρτα πελάτη ή όχι. Εάν έχει τη βάζει στην ειδική υποδοχή. Κατόπιν ανοίγει το στόμιο, όπου πρέπει να ρίξει το λάδι. Το στόμιο όταν αναγνωρίζει ότι έχει ολοκληρωθεί η ρίψη κλείνει αυτόματα και γίνεται η μέτρηση του βάρους του λαδιού και κατόπιν η οθόνη δείχνει πόσοι πόντοι κερδήθηκαν από την ανακύκλωση. Εάν δεν υπάρχει κάρτα πελάτη, οι πόντοι διατίθενται για κοινωνικούς σκοπούς. Αλλιώς «φορτώνονται» πόντοι ανταπόδοσης στην κάρτα.

Όσοι πρόκειται να πάνε το λάδι για ανακύκλωση πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να το αφήσουν να κρυώσει πρώτα και μετά να το σουρώσουν αλλά και να προσέξουν να μην πέσει νερό ή άλλο υγρό στο μπουκάλι στο οποίο θα το συλλέξουν. Δεν χρειάζεται να έχετε μαζέψει πολλά μπουκάλια για να πάτε στους κάδους, ενώ μπορεί να ανακυκλωθεί οποιοδήποτε λάδι χρησιμοποιείται για μαγείρεμα και τηγάνισμα όπως σπορέλαια, ελαιόλαδο, πυρηνέλαιο κ.λπ.

Σημειώνεται ότι το Πάρκο των Ευχών θα λειτουργεί με δωρεάν είσοδο έως τις 7 Ιανουαρίου (Δείτε περισσότερα εδώ).

Μ. Κουζούφη 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Πήγες να βρεις τη μαμά;»: Συγκλονίζει η αδερφή 34χρονου που πέθανε στη Θεσσαλονίκη
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν τον 34χρονο που έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από το Λευκό Πύργο
«Πήγες να βρεις τη μαμά;»: Συγκλονίζει η αδερφή 34χρονου που πέθανε στη Θεσσαλονίκη
Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
«Είμαι και ηγέτης και για μπίρες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τις ευρωεκλογές, τον Παπανώτα και τον Τσίπρα
Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)