Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θεσσαλονίκη: Πού θα… «πλημμυρίσει» γλέντι η πόλη σήμερα!

Αποχαιρετά το 2016 σήμερα η Θεσσαλονίκη

Με μια πολύχρωμη παρέλαση ρυθμού, χορού, κίνησης και θεάματος, που θα “συνοψίζει” όλες τις καλλιτεχνικές τάσεις που της χάρισαν την πιο ιδιαίτερη εορταστική περίοδο των τελευταίων χρόνων, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να αποχαιρετίσει το 2016.

Η παρέλαση, που θα ξεκινήσει από διαφορετικά σημεία πέριξ της πλατείας Αριστοτέλους, στις 18:30, θα καταλήξει στο κέντρο της, όπου θα συναντηθούν κοινό και καλλιτέχνες, και ο «κύκλος» της πλατείας θα γεμίσει ανθρώπους, σκέψεις, τραγούδια και μελωδίες. Στην κορύφωση της εκδήλωσης, το παλιό έτος θα αποχαιρετήσουν ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης και η Διοίκηση του Δήμου, με ευχές για μια καλύτερη χρονιά.

Ο αποχαιρετισμός του 2016 θα συνεχιστεί με ήχους swing, blues, jazz και manuche σε ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο από το μουσικό σχήμα «The Speakeasies Swing Band», και με dj set, έως λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Ένα λεπτό πριν την “αποχώρηση” του 2016, ο ουρανός της Θεσσαλονίκης θα  φωτιστεί από τα 3.000 περίπου πυροτεχνήματα, που θα γίνουν ορατά απο όλη την πόλη, σε μια εκδήλωση με την ευγενική χορηγία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Χοροί στο κέντρο της πόλης

Μωμόγεροι και φουστανελάδες θα «καταλάβουν» σήμερα το κέντρο της Θεσσαλονίκης για να γιορτάσουμε δεόντως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Από το μεσημέρι και μετά τα «Χριστούγεννα Μαζί» επιφυλάσσουν αυτή την ξεχωριστή έκπληξη στην πόλη με εκατοντάδες Μωμόγερους να ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης (από τις 13.30 και μετά). Από πιο νωρίς, για μία ακόμη χρονιά οι Ρουγκατσάρηδες της Χαλάστρας θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη, καθώς το πρωί του Σαββάτου 31 Δεκεμβρίου 2016 οι «φουστανελάδες» θα περιπλανηθούν με συνοδεία μουσικής στο κέντρο της πόλης ξεκινώντας στις 10.30 από το Λευκό Πύργο κατευθυνόμενοι προς Ναυαρίνο, Τσιμισκή, Αγίας Σοφίας, Καπάνι, Πλατεία Αριστοτέλους, Λουλουδάδικα και Λαδάδικα.

Μοδιάνο και Λουλουδάδικα

Μοδιάνο και Λουλουδάδικα σήμερα θα πλημμυρίσουν από κόσμο, καθώς το καθιερωμένο ψήσιμο θα ξεκινήσει από νωρίς, μετά τις 13.30, μέχρι και αργά το βράδυ.

Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Τούμπα

Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 12μ.μ.-2μ.μ. στον πεζόδρομο της Γρ. Λαμπράκη 200 (Άνω Τούμπα) επισκέπτες και καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μουσικοχορευτικά δρώμενα που θα λάβουν χώρα στην περιοχή, ενώ ο Άγιος Βασίλης θα φωτογραφίζεται με τους μικρούς φίλους. Την ίδια στιγμή, θα γίνει κλήρωση λαχνών που συγκέντρωσαν 55 επιχειρήσεις της Άνω Τούμπας. Η κλήρωση θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δ΄Δημοτικής Κοινότητας κ. Κωνσταντίνο Τσιαπακίδη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης  κ.  Παντελή Φιλιππίδη.

Ξωτικά και rollers στο κέντρο!

Σε συνέχεια των εκδηλώσεων της δράσης “POLIS DORON”, της πρώτης συμμετοχικής Χριστουγεννιάτικης επιβράβευσης καταναλωτών στην Ελλάδα, η οποία γίνεται στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και στην οποία συμμετέχουν 45 καταστηματάρχες των δρόμων Παύλου Μελά και Γρηγορίου Παλαμά, ο ΕΣΘ μας καλεί το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016 στους παραπάνω δρόμους, όπου θα λάβουν χώρα οι κάτωθι δραστηριότητες:

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016:

Στις 12.00-14.00 θα πραγματοποιηθεί μία παράσταση από τα ξωτικά του Aη Βασίλη και show 2 show από τους Roller Lovers. Η παράσταση με τα ξωτικά είναι μία ψυχαγωγική παράσταση από δύο ξωτικά του Αη Βασίλη, μία παράσταση με πολλά παιχνίδια, κωμικά ταχυδακτυλουργικά τρυκ, διαγωνισμούς, ζογκλερικά κόλπα και πολλές εκπλήξεις που θα απογειώσουν την χριστουγεννιάτικη γιορτή!

Στις 14.00-15.00 ένα ντουέτο καλλιτεχνών σε rollers, με χριστουγεννιάτικη αμφίεση στους δρόμους της πόλης, θα μοιράζουν το προωθητικό υλικό και θα φωτογραφίζονται με τους συμμετέχοντες.

Στις 15:00, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση και θα δοθούν τα 45 δώρα από τα 135 συνολικά για όσους τυχερούς έχουν κάνει ήδη 3 αγορές στο παιχνίδι Polis Doron.

Διαβάστε επίσης

Μετά την Πρωτοχρονιά: Ρεβεγιόν στα 5άστερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

24 ώρες στη Θεσσαλονίκη: Πού να φας, πού να βγεις και τι να κάνεις σήμερα! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν και στα απογευματινά χειρουργεία - «Θέλουμε να κοιτάμε τους ασθενείς στα μάτια και όχι στην τσέπη», ανέφερε ο πρόεδρος του...
Θεσσαλονίκη: Κραυγή αγωνίας στο Θεαγένειο - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας