Ιδιαίτερα ικανοποιημένος εμφανίζεται ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ από την ένταξη του έργου της κατασκευής μαρίνας τουριστικών σκαφών στα Λιμενάρια.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του νησιού επισημαίνει πως η νέα μαρίνα θα αναβαθμίσει σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Θάσου και θα δώσει νέα ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
«Με την κατασκευή της μαρίνας των Λιμεναρίων», επισημαίνει ο κ. Χατζηεμμανουλ, «ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής αλλά και ολόκληρης της Θάσου. Η ένταξη του έργου στο τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι μια σημαντική εξέλιξη για εμάς καθώς πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίησή του. Συνδέει τη Θάσο με τα άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως και με την Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης ενός διαφορετικού τουρισμού, καθώς το λιμάνι των Λιμεναρίων είναι στρατηγικής γεωγραφικής σημασίας».
Η μαρίνα των Λιμεναρίων θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι και 70 σκάφη.
Επίσης, η μελέτη προβλέπει την κατασκευή ενός κτιρίου διοίκησης πάνω στη μαρίνα, χώρους υγιεινής και δικτύων υποδομής.