Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κίνα: Βιβλιοθηκάριος έκλεψε 143 πίνακες αντικαθιστώντας τους με... δικούς του

Σε σχολή Καλών Τεχνών

Με μεθοδική δουλειά, ο επικεφαλής της βιβλιοθήκης στη σχολή Καλών Τεχνών στο κινεζικό Κουανγκτσόου κατάφερε σε διάστημα δύο χρόνων να κλέψει 143 πίνακες, βάζοντας στη θέση του... αντίγραφα που είχε ζωγραφίσει ο ίδιος.

Ακόμη χειρότερα, είπε πως στη κάποιος άλλος στη συνέχεια έκανε το ίδιο με τα δικά του πλαστά, αντικαθιστώντας τα με άλλα (πιο άτεχνα) αντίγραφα...

Η δίκη του Σιάο Γουάν, επικεφαλής της πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης ολοκληρώθηκε και πλάνα της δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Ο Σιάο καταδικάστηκε για διαφθορά. Από τους 143 πίνακες που είχε κλέψει σε μία διετία μέχρι το 2006, είχε πουλήσει τους 125 βγάζοντας συνολικά 6 εκατ. δολάρια, με τα οποία αγόρασε ακίνητα και άλλους πίνακες.

Στα πρωτότυπα έργα συγκαταλέγονταν πίνακες μεγάλων κινέζων ζωγράφων του 20ού αιώνα αλλά και καλλιγραφίες που χρονολογούνταν μέχρι και από τον 17ο αιώνα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, ο Σιάο ανέφερε πως τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανύπαρκτα στη βιβλιοθήκη και «ο καθένας θα μπορούσε να πάρει τους πίνακες σαν να ήταν βιβλία προς δανεισμό». Ο ίδιος δήλωσε μεταμελημένος.

in.gr με πληροφορίες από Associated Press

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

revma
Θεσσαλονίκη: «Πιο επίφοβη για μπλακ άουτ η Ελλάδα» - Για ποιον λόγο
Αναγκαία η ενίσχυση των δικτύων για να είναι πιο ανθεκτικά – Τι ανέφερε ο πρώην κοσμήτορας Πολυτεχνικής του ΑΠΘ κ. Γρηγόρης Παπαγιάννης
Θεσσαλονίκη: «Πιο επίφοβη για μπλακ άουτ η Ελλάδα» - Για ποιον λόγο
Blackout υπαρξιακό
Το πρόσφατο πολύωρο blackout που βύθισε την Ισπανία και την Πορτογαλία στο απόλυτο σκοτάδι
Blackout υπαρξιακό
Black out στην Ιβηρική: «Πριν γίνει, λογαριασμοί μιλούσαν για κυβερνοεπιθέσεις»
«Αυτοί οι λογαριασμοί ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη» είπε ο σύμβουλος ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων Θεοφάνης Κασίμης
Black out στην Ιβηρική: «Πριν γίνει, λογαριασμοί μιλούσαν για κυβερνοεπιθέσεις»