Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχείο

Μια ιστορία για το πώς γεννήθηκε το «Many Stories, One Heart»

Μια ιστορία για το πώς γεννήθηκε το «Many Stories, One Heart»
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Η πολυπολιτισμικότητα της Θεσσαλονίκης και η άρρηκτη σχέση της πόλης με τους κατοίκους της ήταν οι δύο βασικοί παράγοντες στους οποίους στηρίχθηκε η ομάδα που εργάστηκε για το νέο brand name της πόλης μας «Many Stories, one heart».

«Το branding χτίζει μια αξία. Μιλά για ένα συγκεκριμένο προορισμό μέσα από μια συγκεκριμένη εικόνα. Σκοπός της εργασίας μας ήταν να έχει η πόλη ένα branding με το οποίο θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα και θα ανθίσει η οικονομία. Οι βασικοί παράγοντες για να θεωρηθεί ένας τόπος άξιος να τον επισκεφθείς είναι τα αξιοθέατα, τα εστιατόρια -φαγητό και οι κάτοικοι. Διαπιστώσαμε ότι η Θεσσαλονίκη είχε και τα τρία. Και το στοιχείο που την έκανε να ξεχωρίζει ήταν η πολυπολιτισμικότητά της. Είναι κέντρο πολιτισμού 2400 χρόνια με ό,τι συνεπάγεται αυτό», ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος της Brandexcel κα Λία Νικοπούλου -Προέδρου χθες στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου που διεξάγεται στο Βόλο, στην εισήγηση που έκανε μαζί με τον δημιουργικό διευθυντή της Colibri (branding & design) κ.Χρήστο Χέλμη με θέμα 'Branding Destinations : η σημασία της ενιαίας εικόνας και η μεθοδολογία για την ανοικοδόμισή της. Η περίπτωση της Θεσσαλονίκης”.

Όπως εξήγησε το σλόγκαν “Many Stories, one heart” επιλέχθηκε γιατί «αναφέρεται στην πολυπολιτισμικότητα, αλλά και στο ότι η πόλη έχει μια καρδιά και θέλει να προχωρήσει μπροστά».

«Το βασικό μας πρόβλημα ήταν πώς να συλλάβουμε τον παλμό της πόλης. Στο παρελθόν το γράμμα “θ” έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές όμως είναι ακατανόητο για τους ξένους. Πώς θα μπορούσαμε λοιπόν να συλλάβουμε αυτά που συνέβαιναν στην πόλη; Και στο σημείο αυτό σκεφτήκαμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που δεν μπορεί να τη φανταστεί κανείς χωρίς τους κατοίκους της όπως πχ την Πράγα. Αυτό μας έδωσε διέξοδο. Έτσι χρησιμοποιήσαμε τις ψηφίδες αναφερόμενοι στην πολυπραγμοσύνη της πόλης και στον κατακερματισμό της», σημείωσε ο κ. Χέλμης.

Και μέχρι να φτάσουν στο τελικό λογότυπο έκαναν 46 διαφορετικά σχέδια, σε 43 διαφορετικές γραμματοσειρές, σε δεκάδες διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, αφού πρώτα κατανάλωσαν πολλές κούπες καφέ και έχοντας καπνίσει αμέτρητα τσιγάρα. Ο τελικός στόχος; «Να μπει η Θεσσαλονίκη στον τουριστικό χάρτη».

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Αρχείο

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Έχεις «πράσινο» αυτοκίνητο; Θα σταθμεύεις δωρεάν!

Μια ιστορία για το πώς γεννήθηκε το «Many Stories, One Heart»