Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Φοβού τη γυναίκα που περιφρονήθηκε: Ερωμένη ξεσκέπασε βρετανό κατάσκοπο

Τον βρήκε στην άλλη άκρη της Γης

Σοβαρότατες αμφιβολίες και για τις πρακτικές της βρετανικής αστυνομίας αλλά και για τις επαγγελματικές ικανότητες ενός βρετανού αξιωματικού που δρούσε ως μυστικός πράκτορας εγείρει ο εντοπισμός του -στην άλλη άκρη της υφηλίου- από μία γυναίκα με την οποία είχε σχέση.

Ο αξιωματικός, που μάλιστα παρέδιδε μαθήματα σε αστυνομικούς, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

Όπως αναφέρει ο βρετανικός Guardian, η Έλεν Στιλ, που δραστηριοποιείται με ομάδες για κοινωνικές υποθέσεις, είχε εξαπατηθεί πριν από δύο δεκαετίες από τον Τζον Ντάινς: Ο Ντάινς, που δούλευε με τη βρετανική αστυνομία ως μυστικός πράκτορας στην παρακολούθηση ακτιβιστικών οργανώσεων, την είχε παρασύρει στο να συνάψουν σχέση.

Ο Ντάινς εξαφανίστηκε στη συνέχεια, επικαλούμενος νευρικό κλονισμό. Η Στιλ όμως δεν το έβαλε κάτω, και για χρόνια συνέλεγε στοιχεία για να ανακαλύψει την ταυτότητά του.

Στο τέλος, τα κατάφερε: Βρήκε όχι μόνο ποιος ήταν, αλλά και πού είχε μεταφθερεί στην... Αυστραλία, στην άλλη άκρη της υφηλίου, παραδίδοντας μάλιστα μαθήματα σε αστυνομικές σχολές.

Η Στιλ εμφανίστηκε μπροστά του στο αεροδρόμιο του Κίνγκσφορντ. Ο Ντάινς αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη.

«Ήταν μέλος ειδικής μονάδας που κατασκόπευε εργατικές, αντιρατσιστικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις» λέει η Στιλ στον βρετανικό Guardian, τονίζοντας ότι θεωρούσε πως «είναι σημαντικό να εκθέσω τι συμβαίνει στη Βρετανία, σε περίπτωση που θέλει να προωθήσει τέτοιες πρακτικές και στο εξωτερικό».

in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Απειλή το φλοιοφάγο έντομο για το Σέιχ Σου - Έκκληση για άμεση δράση
Οι προτάσεις του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών για να μην επέλθει και φέτος καταστροφή εξαιτίας του φλοιοφάγου εντόμου
Θεσσαλονίκη: Απειλή το φλοιοφάγο έντομο για το Σέιχ Σου - Έκκληση για άμεση δράση
Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία
Πιστεύουμε ότι χωρίς αυξημένη πίεση, η Ρωσία δεν θα λάβει πραγματικά πρακτικά μέτρα για να τερματίσει τον πόλεμο, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ζελένσκι: Δεν πιστεύω ότι η Ρωσία θα σεβαστεί την επικείμενη τριήμερη εκεχειρία