Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Τρέξιμο στο δάσος του Πάικου στο 3ο Αλιγκάρι Run

Επιστρέφει ο αγώνας τρεξίματος που γίνεται στο δήμο Παιονίας

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Μπορεί πέρυσι ο κορωνοϊός να έβαλε εμπόδια στην διεξαγωγή του, όμως φέτος το 3ο Αλιγκάρι Run ετοιμάζεται για μια δυναμική επιστροφή στις 5 Δεκεμβρίου 2021 στα Μεγάλα Λιβάδια, στο δάσος του Πάικου, στο Δήμο Παιονίας.

Σε τρεις αγώνες των 3, 6 και 15 χιλιομέτρων με ξεχωριστές εκκινήσεις , υπάρχει μέγιστος αριθμός ανά εκκίνηση 90 δρομέων. Στα 3 χιλιόμετρα θα μπορούν να πάρουν μέρος και παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους.

Ο αγώνας τρεξίματος διοργανώνεται από το Σύλλογο Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας, την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΘ Helexpo, και γίνεται με την αρωγή του Εμπορικοεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας.

aligkari.jpg

«Καθιερώσαμε έναν σημαντικό αγώνα. Είμαστε μια ωραία ομάδα. Ο δήμος βοηθάει, η εκκλησία και η περιφέρεια. Χαίρομαι που μια ανάγκη δική μας να ξαναζωντανέψει το χωριό πήρε σάρκα και οστά», ανέφερε το μεσημέρι της Τρίτης από την αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης ο πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO κ. Τάσος Τζήκας που είναι και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Αλιγκάρι Run.

Τη βεβαίωση πως ο δήμος θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις του έδωσε ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ο καιρός να είναι σύμμαχος.

Στην προστιθέμενη αξία που δίνουν τέτοιες διοργανώσεις στον τουρισμό ενός τόπου εστίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Σωτήρης Μπάτος υπογραμμίζοντας πως παράλληλα αναδεικνύεται και ο γαστρονομικός τουρισμός της περιοχής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικοεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας κ. Σάκης Τραχανίδης τόνισε ότι: «το Αλιγκαρι Ραν έχει γίνει θεσμός και θα έχει και φέτος επιτυχία", συμπληρώνοντας πως "ο επαγγελματικός κόσμος αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια».

Στις εκδηλώσεις θα συνδράμει το τμήμα τουριστικού μάρκετινγκ από το Διεθνές Πανεπιστήμιο με εθελοντές κυρίως. «Είναι όραμα μας να ξαναζωντανέψει η ορεινή περιοχή του Πάικου. Γίνονται δράσεις με έδρα τη Γουμένισσα. Φέτος πήρα πρωτοβουλία να εντάξει το Αλιγκαρι Ραν στις δραστηριότητες του φοιτητές του τμήματος ως εθελοντές ή με συμμετοχή στο αθλητικό κομμάτι. Θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στον κόσμο να μείνει στην περιοχή», σημείωσε ο καθηγητής Φώτης Κιλιπίρης από το διεθνές Πανεπιστήμιο.

Στην συνδρομή της Εκκλησίας στο διοργανωτικό κομμάτι του αγώνα αναφέρθηκε ο πάτερ Χριστόδουλος ενώ τόνισε πως και ο ίδιος θα βάλει αθλητικά παπούτσια και θα τρέξει! Μιλώντας για την ημερομηνία είπε πως είναι καλό το ότι είναι κοντά στην γιορτή του Αγίου Νικολάου, πρόσθεσε πως  γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της ομώνυμης εκκλησίας του χωριού, ενώ εξέφρασε ελπίδα να γίνουν και άλλες δράσεις στην περιοχή όπως πχ για το μετάξι.

Στην βήμα που δίνει ο Σύλλογος Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου σε νέους ανθρώπους αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του συλλόγου.

aligkari_ran2.jpg

Αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρχουν λεωφορεία από ΔΕΘ για ταξίδι στο χωριό για όσους επιθυμούν να τρέξουν.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο, τη μπλούζα του αγώνα και θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Απονομές θα γίνουν στους τρεις πρώτους άντρες και στις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης και στους τρεις αγώνες. Θα υπάρχουν σημεία τροφοδοσίας στη διαδρομή του αγώνα των 15 χιλιομέτρων.

Εγγραφές από τις επόμενες ημέρες ηλεκτρονικά. Περισσότερα στο: https://www.aligkarirun.gr/.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αβραμόπουλος: Κλείνει ο κύκλος Ερντογάν - Η Ελλάδα έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο
«Όσες φορές η Τουρκία αντιμετώπιζε εσωτερικά προβλήματα, κάποιοι στο εσωτερικό της «ανακάλυπταν» μια εξωτερική απειλή. Και πάντοτε, ο ευκολότερος...
Αβραμόπουλος: Κλείνει ο κύκλος Ερντογάν - Η Ελλάδα έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο