Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Οι G7 στο πλευρό των χωρών για τις χαοτικές φωτιές στον Αμαζόνιο

Οι G7 στο πλευρό των χωρών για τις χαοτικές φωτιές στον Αμαζόνιο
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Τι δήλωσε σχετικά ο Εμανουέλ Μακρόν

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) συμφώνησαν όλοι ότι οι χώρες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Αμαζονίας θα πρέπει να λάβουν βοήθεια το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

"Πραγματοποιούνται επαφές από τις αντιπροσωπείες μας με όλες τις χώρες της Αμαζονίας ώστε να μπορέσουμε να οριστικοποιήσουμε πολύ σαφείς τεχνικές και οικονομικές δεσμεύσεις", είπε στους δημοσιογράφους ο οικοδεσπότης της συνόδου στην Μπιαρίτς της Γαλλίας.

Η αναδάσωση είναι επίσης απαραίτητη, αλλά υπάρχουν "διάφορες οπτικές" μεταξύ των ηγετών "επειδή όλο το ζήτημα εξαρτάται από τις χώρες της Αμαζoνίας", που εύλογα θεωρούν σημαντική την εθνική τους κυριαρχία, είπε ο Μακρόν.

"Ωστόσο το διακύβευμα στην Αμαζονία γι αυτές τις χώρες και για τη διεθνή κοινότητα, αναφορικά με την βιοποικιλότητα, το οξυγόνο, την μάχη κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, είναι τέτοιο ώστε θα πρέπει να γίνει αυτή η αναδάσωση", προειδοποίησε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Τραγικό δυστύχημα: Πήγε να πετάξει τα σκουπίδια και τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Πέτσας: Ανοιχτή η κυβέρνηση για ευρύτερες συναινέσεις για τον εκλογικό νόμο