Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Την έναρξη εμπλουτισμού ουρανίου κατά 20% ανακοίνωσε το Ιράν

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο βαθμός αυτός εμπλουτισμού δεν επιτρέπεται από τη διεθνή συμφωνία του 2015

Το Ιράν επανέλαβε τον εμπλουτισμό του ουρανίου στο 20% στην υπόγεια πυρηνική μονάδα του Φορντόβ, ανακοίνωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr. Ο βαθμός αυτός εμπλουτισμού δεν επιτρέπεται από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για τον έλεγχο του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

«Εδώ και λίγα λεπτά, η διαδικασία της παραγωγής εμπλουτισμένου κατά 20% ουρανίου ξεκίνησε στην μονάδα εμπλουτισμού του Φορντόβ», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος.

Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι η τελευταία μίας σειράς παραβιάσεων των όρων της διεθνούς συμφωνίας, που ξεκίνησαν το 2019 σε απάντηση της αποχώρησης της Ουάσινγκτον από την συμφωνία και της επαναφοράς του αμερικανικών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συντάξεις Αυγούστου - Σεπτεμβρίου: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι
Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα πληρωμής των συντάξεων Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2026 - Οι καταβολές θα γίνουν σε δύο ημερομηνίες κάθε μήνα
Συντάξεις Αυγούστου - Σεπτεμβρίου: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι