Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπάιντεν: «Ιερή δέσμευση» το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ - Προβλέπει συλλογική άμυνα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε την Πολωνία που δέχτηκε πρόσφυγες από την Ουκρανία

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα στον πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα ότι θεωρεί πως το Αρθρο 5 του ΝΑΤΟ, το οποίο προβλέπει την συλλογική άμυνα για όλους τους συμμάχους, είναι μια "ιερή" δέσμευση.

"Θεωρούμε το Αρθρο 5 μια ιερή υποχρέωση και να είστε βέβαιοι γι΄αυτό", είπε ο Μπάιντεν στη διάρκεια επίσκεψής του στη Βαρσοβία διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την Πολωνία για τη στήριξη του ΝΑΤΟ εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν "βασίζεται στη διαίρεση, στο να μπορέσει να διαχωρίσει την ανατολική από τη δυτική πτέρυγα" εκτίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο ίδιος, δεν έχει καταφέρει να το πράξει.

Ο αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε την Πολωνία που δέχτηκε πρόσφυγες από την Ουκρανία. "Αναγνωρίζουμε ότι η Πολωνία αναλαμβάνει μια σημαντική ευθύνη, αλλά δεν νομίζω ότι θα πρέπει να είναι μόνο η Πολωνία".

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Θεσσαλονίκη: Ποδηλατόδρομος «στολίδι» στο κέντρο - Ισοζύγιο για θέσεις πάρκινγκ

Θεσσαλονίκη: Γέμισε πράκτορες της CIA το Δημαρχείο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: «Σαρώνει» η Όμικρον 2 στην πόλη – Σε υψηλό δύο μηνών ο ιός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έρχεται το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Μεγάλα ονόματα, οι συναυλίες
Το Φεστιβάλ μάς προσκαλεί σε ένα καλοκαίρι γεμάτο ήχο, εικόνα, ρυθμό και συγκίνηση - Τι θα δούμε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο
Θεσσαλονίκη: Έρχεται το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών – Μεγάλα ονόματα, οι συναυλίες