Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάλος στην Ιταλία: Υφυπουργός της Μελόνι είχε φωτογραφηθεί με σβάστικα στο χέρι

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Η φωτογραφία ήρθε στο φως το 2016 προκαλώντας οργή στην Ιταλία - «Αστείο μεταξύ φίλων» λέει ο Μπιγκνιάμι

Ο διορισμός του Γκαλεάτσο Μπιγκνιάμι στην θέση του υφυπουργού Υποδομών έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση της Ιταλίας. Και αυτό διότι ο Μπινιάμι που είναι μέλος του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι, κατά το παρελθόν είχε φωτογραφηθεί φορώντας στο αριστερό του χέρι ένα περιβραχιόνιο με την σβάστιγκα.

Η φωτογραφία είχε έρθει για πρώτη φορά στο φως το 2016 προκαλώντας οργή στη γειτονική χώρα με τον Μπιγκνιάμι να λέει πως επρόκειτο για «αστείο μεταξύ φίλων, σε μπάτσελορ πάρτι».

Η συγκεκριμένη φωτογραφία  άρχισε και πάλι να κάνει τον γύρο του διαδικτύου ενώ την ανάρτησε ακόμα και ο Μάρκο Φουρφάρο, βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας  ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Προσβολή, απρέπεια προς το Σύνταγμα, τη μνήμη, την ιστορία και τα θύματα αυτής της σβάστικας. Ντροπή, Τζόρτζια Μελόνι».

Πάντως ο νέος υφυπουργός Υποδομών έσπευσε να σημειώσει ότι αισθάνεται «βαθιά ντροπή» για τις φωτογραφίες που έχουν εμφανιστεί και πάλι στα social media και καταδίκασε ρητά «κάθε μορφή ολοκληρωτισμού», χαρακτηρίζοντας «απόλυτο κακό» τον ναζισμό και κάθε κίνημα που συνδέεται με αυτόν.

Ο Γκαλεάτσο Μπιγκνιάμι είναι πρώην μέλος του Forza Italia και πλέον ανήκει στους «Αδελφούς της Ιταλίας». Μάλιστα το 2019 είχε βρεθεί και πάλι στην επικαιρότητα καθώς μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο Marco Lisei έψαχναν τα θυροτηλέφωνα των πολυκατοικικών, επισημαίνοντας τους ξένους  ενοικιαστές.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

karxarias
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
H τελευταία επίθεση στη χώρα ήταν πριν από 45 χρόνια και η τελευταία θανατηφόρα επίθεση πριν 60 χρόνια
Αυτές είναι οι 6 περιοχές στην Ελλάδα που εμφανίζονται καρχαρίες - Και στη Χαλκιδική
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»
«Η Ουκρανία είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» - Έτοιμος για «συμβιβασμούς» είχε δηλώσει νωρίτερα, ο Πούτιν
Ζελένσκι: Kαλεί τον Πούτιν σε συνάντηση - Ζητά «κατάπαυση του πυρός»