Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Διεθνή

Έκρηξη ηφαιστείου στη δυτική Ινδονησία - Τουλάχιστον 22 νεκροί (VIDEO)

Έκρηξη ηφαιστείου στη δυτική Ινδονησία - Τουλάχιστον 22 νεκροί (VIDEO)
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Σουμάτρας εξερράγη την Κυριακή

Η έκρηξη του ηφαιστείου Μαράπι στη δυτική Ινδονησία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 22 ανθρώπους, μετά την ανακάλυψη άλλων εννέα σορών, ανακοίνωσαν σήμερα το βράδυ (τοπική ώρα) οι διασώστες που εξακολουθούν να αναζητούν έναν αγνοούμενο.

Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Σουμάτρας εξερράγη την Κυριακή και στάχτες εκτοξεύθηκαν 3.000 μέτρα στον ουρανό, ψηλότερα από το ίδιο το ηφαίστειο.

 «Εννέα από τους δέκα αγνοουμένους βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα νεκροί και αυτή τη στιγμή μεταφέρονται τα πτώματά τους. Εξακολουθούμε να αναζητούμε ένα θύμα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντούλ Μαλίκ, διευθυντής των υπηρεσιών διάσωσης της πόλης Παντάνγκ.

Εκατοντάδες Ινδονήσιοι διασώστες έχουν κινητοποιηθεί για τις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται μέσα σε δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της κακοκαιρίας και της στάχτης που συνεχίζει να εκτοξεύεται από το ηφαίστειο.

Ο Αχμάντ Ριφάντι, επικεφαλής του παρατηρητηρίου του Μαράπι, παρατήρησε πέντε εκρήξεις από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 08:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας) «Το Μαράπι εξακολουθεί να είναι πολύ ενεργό. Δεν μπορούμε να δούμε το ύψος της στήλης (από στάχτες) επειδή καλύπτεται από τα σύννεφα», εξήγησε.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Διεθνή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Καθαρός Θερμαϊκός από εδώ και πέρα - Βρέθηκε λύση

Καταδικάστηκε o youtuber που έριξε αεροσκάφος για τα views (VIDEO)