Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ουκρανία: Εκτόξευσε πρώτη φορά βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow στη Ρωσία

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το σημερινό πλήγμα ακολουθεί την απόφαση του Τζο Μπάιντεν για τη χρήση αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εντός της Ρωσίας

Η Ουκρανία εκτόξευσε για πρώτη φορά βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow μεγάλου βεληνεκούς σε στόχους εντός του ρωσικού εδάφους, ανέφερε την Τετάρτη το Bloomberg.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph, κάτοικοι του χωριού Μαρίνο, στο Κουρσκ, βρήκαν την Τετάρτη θραύσματα από πύραυλο Storm Shadow.

Το σημερινό πλήγμα ακολουθεί την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να δώσει στην Ουκρανία το πράσινο φως για τη χρήση αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς εντός της Ρωσίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το Κίεβο χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τους ATACMS για να πλήξει μια στρατιωτική εγκατάσταση στο Μπριάνσκ την Τρίτη. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε με την επικαιροποίηση του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας.

Οι πύραυλοι Storm Shadow χρησιμοποιούνται από την Ουκρανία εδώ και αρκετό καιρό εντός της επικράτειάς της, αλλά τώρα φαίνεται ότι το Λονδίνο ενέκρινε τη χρήση τους για επιθέσεις βαθύτερα στη Ρωσία.

Πηγή: capital.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: «Άφαντα» τα νεόδμητα – Μόλις 2 στα 100 σπίτια που πωλούνται είναι νέα
Το 87,4% των πωλήσεων ακινήτων στη Θεσσαλονίκη αφορά κατοικίες, ενώ το 87% είναι άνω των 20 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της RE/MAX Ελλάς
Θεσσαλονίκη: «Άφαντα» τα νεόδμητα – Μόλις 2 στα 100 σπίτια που πωλούνται είναι νέα