Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μέση Ανατολή: Βομβαρδίστηκε το data center κρατικής τράπεζας του Ιράν

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την καταβολή των μισθών στα στελέχη του ιρανικού στρατού και των Φρουρών της Επανάστασης

Ένα πολύ ιδιαίτερο στόχο είχε η επίθεση που έγινε σήμερα Τετάρτη στην Τεχεράνη, καθώς ΗΠΑ και Ισραήλ προσπαθούν να αυξήσουν την πίεση στο καθεστώς.

Η Jerusalem Post, που επικαλείται την αντικαθεστωτική εφημερίδα Iran International, αναφέρει ότι νωρίς το πρωί χτυπήθηκε το data center της κρατικής ιρανικής τράπεζας Sepah.

Πρόκειται για το τραπεζικό ίδρυμα που είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνο για την καταβολή των μισθών στα στελέχη του ιρανικού στρατού και των Φρουρών της Επανάστασης.

Η επίθεση έλαβε χώρα ενώ η τράπεζα επεξεργαζόταν τις πληρωμές των μισθών του στρατού, πρόσθεσε το μέσο ενημέρωσης.

Η διακοπή λειτουργίας θα εμποδίσει την τράπεζα να καταβάλει μισθούς για ένα διάστημα και θα την αναγκάσει να βρει εναλλακτικές λύσεις.

Την Τρίτη, διακόπηκε η λειτουργία της Bank Sepah και μιας άλλης κρατική τράπεζα, της Bank Melli, λόγω κυβερνοεπίθεσης. Οι διακοπές συνεχίστηκαν την Τετάρτη, με το online banking να είναι εκτός λειτουργίας και μόνο τις υπηρεσίες με κάρτες να λειτουργούν, ανέφερε η Iran International.

Οι επιθέσεις σε αυτού του είδους τις υποδομές μπορεί να προκαλέσουν ευρύτερη κοινωνική αναστάτωση σε μια χώρα που είναι στο μέσο ενός πολέμου και να αυξήσουν την πίεση στην ηγεσία της.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Η ανατριχιαστική φράση της 39χρονης στους φίλους της – Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν κάτι μου συμβεί, θα με έχει σκοτώσει ο άντρας μου»
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις
Εργασίες πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου
Θεσσαλονίκη: Έργα σε 4 δρόμους – Όλα τα σημεία με κλειστές λωρίδες και ρυθμίσεις