Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Mείωση της διακίνησης ναρκωτικών μέσα στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Mείωση της διακίνησης ναρκωτικών μέσα στο ΑΠΘ
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Χάρη στην αυξημένη παρουσία φυλάκων αλλά και στην αποτελεσματικότερη συνεργασία με την αστυνομία
Σημαντική μείωση στη διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως χασίς, στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), έχει επιτευχθεί τους τελευταίους δύο μήνες, χάρη στην αυξημένη παρουσία φυλάκων αλλά και στην αποτελεσματικότερη συνεργασία με την αστυνομία.

Τη διαπίστωση έκανε ο αναπληρωτής πρύτανη Έρευνας και Συντονισμού, καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος, με αφορμή τη διοργάνωση διήμερου φεστιβάλ (18 & 19 Οκτωβρίου) στο πανεπιστήμιο, με θέμα "Νικώντας την Εξάρτηση. Κερδίζοντας τη ζωή".

"Η πλατεία Χημείου και τα περιφερειακά πάρκα του campus έχουν από τον περασμένο Αύγουστο διαφορετική εικόνα αφού είναι, από αρκετά, έως πολύ, 'καθαρά' μετά τη μείωση διακίνησης ναρκωτικών" είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Λαόπουλος αποδίδοντας το γεγονός αυτό στη συνεχή και αυξημένη παρουσία φυλάκων με χρηματοδότηση του ΑΠΘ.

"Η ομάδα φυλάκων που αποτελείται από περισσότερα από 10 μέλη, έχει ως αποκλειστική αποστολή να επιτηρεί τους υπαίθριους χώρους όπου γίνονταν συστηματικά διακίνηση χασίς" εξήγησε ο κ. Λαόπουλος. "Στόχος μας", πρόσθεσε, "είναι το πανεπιστημιακό campus, να γίνει όπως είναι η αυλή ενός σχολείου".

Σύμφωνα άλλωστε με τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Περικλή Μήτκα, η πανεπιστημιούπολη είναι "ένα ανοικτό πάρκο, προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες και δεν είναι ένας χώρος που μπορεί κάποιος να έχει ελεγχόμενη πρόσβαση, ούτε στις σκέψεις του πανεπιστημίου είναι να κάνει κάτι τέτοιο".

Στο φεστιβάλ που διοργανώνεται κατά των εξαρτήσεων, συμμετέχουν οι φορείς απεξάρτησης Π.Ε.Θ.Ε.Α. ΑΡΓΩ, ΙΑΝΟΣ, ΚΕΘΕΑ, ΜΕΘΕΞΙΣ, ΟΚΑΝΑ, και ΠΠΑ.

"Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους φοιτητές σε σχέση με τις εξαρτήσεις γενικότερα που είναι και ο τζόγος και το αλκοόλ" διευκρίνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Μελέτης Προτάσεων για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών του ΑΠΘ, καθηγήτρια Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα αναδειχθεί και ο ρόλος της τέχνης στην προσπάθεια απεξάρτησης ενώ θα εκτεθούν και έργα μελών δομών του ΚΕΘΕΑ.

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Θεσσαλονίκη: Αναβαθμισμένο το Δημοτικό Ιατρείο στο Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης (φωτο)

Θεσσαλονίκη: Όλη η τουριστική Ελλάδα στην 32η Philoxenia!