Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελλάδα

Συνελήφθη 50χρονος που καλούσε σε πράξεις βίας στις συγκεντρώσεις των Τεμπών

Συνελήφθη 50χρονος που καλούσε σε πράξεις βίας στις συγκεντρώσεις των Τεμπών
Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google Google Logo">
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών είχε παραγγείλει ποινική έρευνα με αφορμή αναρτήσεις στα social media

Στη σύλληψη ενός άνδρα 50 ετών για αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες τη μέρα των συγκεντρώσεων για την τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε η κρατική ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Αριστείδης Κορέας παρήγγειλε ποινική έρευνα με αφορμή αναρτήσεις στα social media που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες την ημέρα των συγκεντρώσεων της 28ης Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής ο προϊστάμενος της εισαγγελίας έδωσε παραγγελία στη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος να ταυτοποιήσει τους χρήστες που έκαναν τις συγκεκριμένες αναρτήσεις.

Το αδίκημα, που ερευνάται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι αυτό της διέγερσης σε διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Υπενθυμίζεται ότι για την Παρασκευή (28/02) ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ έχουν προγραμματιστεί πορείες σε όλη τη χώρα για την επέτειο των δύο χρόνων από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Πηγή: protothema.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ακολουθήστε το Typosthes στo Google news Google News

Περισσότερα από Ελλάδα

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ
Άρειος Πάγος: Στη Δημοκρατία ουδείς δικαιούται να «τρομοκρατεί» τους δικαστικούς
areios-pagos

Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία: Πότε θα γίνουν οι διαδικασίες εισαγωγής