Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΒορΟινά: Τα καλύτερα κρασιά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα μάς περιμένουν

"Τα ΒορΟινά", η εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.

«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Από τότε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία με τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, τις ποικιλίες του και τις δυνατότητές τους, τη σύγχρονη οινοποίηση και την ενημέρωση από τους ίδιους τους οινοπαραγωγούς για τον επώνυμο ποιοτικό Ελληνικό οίνο, την πορεία του στη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό, τον φετινό τρύγο και την εξέλιξή του.

Μέσα από Τα ΒορΟινά μαθαίνουμε να γνωρίζουμε και να απολαμβάνουμε καλύτερο το κρασί, το δώρο των θεών και των ανθρώπων, των παραγωγών μας.

Τα ΒορΟινά πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival.

Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Θεματικά περίπτερα

- Οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»

- Το σταφύλι και το κρασί: Μια ιδιαίτερη γευστική δοκιμή: γνωρίστε και γευθείτε ορισμένες από τις οινοποιήσιμες ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, με τους αντίστοιχους μονοποικιλιακούς οίνους.

- Αφρώδεις και γλυκείς οίνοι και αμπελοοινικά αποστάγματα: Γνωρίζουμε και δοκιμάζουμε μαζί τα αφρώδη και τα γλυκά κρασιά των ΒορΟινών καθώς και τα αμπελοοινικά αποστάγματα, απλά και παλαιωμένα, με ή χωρίς γλυκάνισο.

- Τοπικά προϊόντα: Γευστική δοκιμή παραδοσιακών προϊόντων από τη βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Το 8ο “Thessaloniki Food Festival” συμμετέχει στα ΒορΟινά με νέες γεύσεις και προτείνει:

- Περέκ γεμιστό με ανθότυρο και γλυκό του κουταλιού σταφύλι από τον Γυναικείο Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίου Αντωνίου.

19:00 Επίδειξη παρασκευής – γευστική δοκιμή.

- Σοκολάτα με κρασί από το Cocoowa.

20:00 Επίδειξη και μυστικά παρασκευής – γευστική δοκιμή.

Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά

Περιμένοντας «Τα ΒορΟινά» το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και γιορτάζοντας την εποχή του τρύγου, οι διοργανωτές μας προσκαλούν να ακολουθήσουμε μαζί τις «Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά» στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε επιλεγμένους χώρους της πόλης, όπως wine bar, bar, εστιατόρια και κάβες.

Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, γνωριμία με ποικιλίες και οίνους νέων και παλαιωμένων εσοδειών, masterclass, food & wine απολαυστικά pairings, wine cocktails, wine flights και ατελείωτες οινογευστικές προτάσεις σε ένα συναρπαστικό ταξίδι οινικών περιηγήσεων!

«Από τη Δευτέρα 10 έως και την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, περιπλανηθείτε έχοντας οδηγό το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των εκδηλώσεων που θα προηγηθούν της κεντρικής γνωστής και αγαπημένης μας εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά», επιλέγοντας τις δικές σας οινικές διαδρομές, χωρίς να ξεχάσετε να κάνετε κράτηση όπου είναι απαραίτητο», αναφέρουν.

Όλο το ενημερωτικό υλικό με το πρόγραμμα των οινικών περιηγήσεων, τα καταστήματα-συνεργάτες όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, τα οινοποιεία που συμμετέχουν, δελτία τύπου και φυσικά τα ενημερωτικά έντυπα σε ηλεκτρονική μορφή, θα το βρείτε στην ιστοσελίδα www.voroina.gr που ενημερώνεται συνεχώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ