Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το νέο «κρυφό» σαλέ – εστιατόριο που αξίζει να ψάξεις στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Το νέο entry στον χώρο της εστίασης που θα συζητηθεί

Της Λεμονιάς Βασβάνη

 

Τα ξύλα σιγοκαίνε σε ένα τεράστιο τζάκι. Τα χαλιά έχουν στρωθεί και ενισχύουν την αίσθηση ζεστασιάς. Τα δεκάδες λαμπάκια αντανακλούν το φως τους σε μεγάλους καθρέφτες.

Ένα μεγάλο μπαρ πλαισιώνει το χώρο ενώ τα τραπέζια που έχουν στρωθεί περιμένουν τους πελάτες.

exereton-12.jpg

Το πιο προσεγμένο νέο entry στο χώρο της εστίασης της Θεσσαλονίκης λειτουργεί εδώ και μία εβδομάδα. Πρόκειται για το speak easy chalet restaurant bar «Exereton» στη Θέρμη.

Ο Γιάννης Χατζηχριστοδούλου που το 2015 ίδρυσε το πρώτο κατάστημα Exereton στην οδό Κούσκουρα στο κέντρο, με προσεγμένους ξηρούς καρπούς, πεντανόστιμα spreads από αμυγδαλοβούτυρο, πραλίνα φουντουκιού κλπ, αλλά και γλυκά δίχως ζάχαρη, αλεύρι και ενίοτε χωρίς γλουτένη, άνοιξε πριν τρία χρόνια και ένα μεγάλο κατάστημα στη Θέρμη, δίπλα από το εργαστήριό του. Και από την περασμένη εβδομάδα προτείνει στους λάτρεις του καλού και υγιεινού φαγητού μια διαφορετική εμπειρία!

exereton-3.jpg

Στο πίσω μέρος του καταστήματος, αφήνοντας τα αρώματα του βουτύρου και του κακάο που δεσπόζουν και αναστατώνουν τις επιθυμίες για γλυκό, υπάρχει μια πόρτα που θα σας οδηγήσει στο speak easy εστιατόριο μπαρ.

exereton-15.jpg

Μέσα από ένα μενού που επιμελήθηκε ο σεφ Θωμάς Κοντούρης, πιάτα παραδοσιακά έχουν νέα μορφή και σύγχρονη ματιά, ενώ δεν λείπουν και οι προτάσεις από κουζίνες άλλων χωρών με τις προσθήκες επιλεγμένων πρώτων υλών. Η σπανακόπιτα γίνεται σύγχρονη και αντί για φύλλο χρησιμοποιείται η λαδόπιτα Ρόδου, το πρασοσέλινο συνοδεύεται με πουρέ από σελινόριζα, οι γαρίδες απογειώνονται με πατάτες baby, βούτυρο φρέσκου κρεμμυδιού και τρούφα Ολύμπου.

exereton-11.jpg

«Βασιλιάς» στο μενού το οσομπούκο Μπρεζέ με πουρέ μελιτζάνας και αφρό φέτας, ενώ το μελομακάρονο με μους κανέλας θα σας κάνει να νιώσετε πως ήρθαν τα Χριστούγεννα.

exereton-14.jpg

Η χειροποίητη τάρτα σοκολάτας με χειροποίητη πραλίνα φουντουκιού είναι η πιο καλή επιλογή για το επιστέγασμα ενός θεσπέσιου δείπνου.

exereton-4.jpg

Είτε για παρεϊστική διάθεση με κρασιά και κοκτέιλ μπροστά στο τζάκι ή στο μπαρ, ή για ένα γεύμα σε έναν άνετο χώρο που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα chalet, το νέο εγχείρημα του Exereton σίγουρα θα συζητηθεί και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους λάτρεις του καλού φαγητού.

exereton-16.jpg

Και για όσους προτιμούν το κέντρο της πόλης, εντός του 2023, αναμένεται και ένα νέο κατάστημα Exereton στην οδό Μητροπόλεως στο ύψος της Μητρόπολης, τύπου boulangerie.

exereton-2.jpg

Η εταιρεία που απασχολεί 170 άτομα, στέλνει προϊόντα της σε επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία της χώρας, ενώ κάνει και εξαγωγές. Δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες. Ελέγχει όλα τα στάδια παραγωγής των προϊόντων της.

exereton-1.jpg

Χρήσιμα

Exerton: Στ. Καζαντζίδη 56, Θέρμη. Τηλ 231 046 4448.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ