Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υπερψηφίστηκαν τα μέτρα με 229 ΝΑΙ - 64 ΟΧΙ - 6 ΠΑΡΩΝ

Μείον 5 υπουργούς μετράει η κυβέρνηση – Ισχυρή πλειοψηφία από τα κόμματα της αντιπολίτευσης - Με 39 διαφοροποιήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ

Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα του τρίτου Μνημονίου. Αυτό σημαίνει πως τα σκληρά μέτρα πλέον είναι νόμος του κράτους, ταυτόχρονα όμως προκύπτει πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση από τους βουλευτές που καταψήφισαν τη συμφωνία.

Τα σκληρά μέτρα υπερψηφίστηκαν από 229 βουλευτές, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όλους τους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τους βουλευτές του Ποταμιού και εκείνους του ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλά, καθώς από τους 149 βουλευτές, 32 βουλευτές ψήφισαν ΟΧΙ, 6 βουλευτές παρών και μία βουλευτής, η κα Τσανάκα Αλεξάνδρα απουσίαζε από τη διαδικασία.

Ανάμεσα στα βροντερά όχι ήταν εκείνα της κας Κωνσταντοπούλου, του κ. Βαρουφάκη, του κ. Λαφαζάνη, του κ. Στρατούλη, του κ. Ήσυχου και της κας Νάντιας Βαλαβάνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο από τον Απόστολο Χρήστου
Ο Απόστολος Χρήστου συνδύασε την 31η του νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης με νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο
Θεσσαλονίκη: Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο από τον Απόστολο Χρήστου