Για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική εμφανίζουν ταυτόχρονα κίνδυνο πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Πιο συγκεκριμένα, η Θεσσαλονίκη βρίσκεται με κίτρινο χρώμα κάτι που σημαίνει πως υπάρχει ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), ενώ η Χαλκιδική με το καφέ χρώμα είναι σε ένα επίπεδο κινδύνου παραπάνω, το οποίο ορίζεται ως ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ (κατηγορία κινδύνου 4).
Δείτε τον πίνακα
Κατόπιν αυτού σας υπενθυμίζουμε για τα παρακάτω :
- Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά.
- Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
- Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
- Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
- Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους.
- Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
- Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης.
- ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ 199.
Σήμερα πρέπει όλοι να έχουμε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να προστατέψουμε τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.
Διαβάστε επίσης