Στάχτη και αποκαΐδια άφησε το σαρωτικό πέρασμα της πυρκαγιάς στη Σίβηρη Χαλκιδικής. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισε να φαίνεται η καταστροφή από τις φλόγες. Αρκετά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ορισμένα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
Η φωτιά πέρασε από το βουνό και έφτασε στην κεντρική οδό Σίβηρης και στη συνέχεια έφτασε στα πρώτα σπίτια του οικισμού. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έκαναν τα αδύνατα δυνατά και έσωσαν ό,τι μπορούσαν. Έχουν επίσης καεί βάρκες και αυτοκίνητα στην περιοχή.
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την ΕΡΤ:
Δείτε εικόνες του INTIME.
Απεγκλωβίστηκαν 481 άτομα από το Λιμενικό
Η πυρκαγιά, που ξέσπασε περίπου στις 3:00 το μεσημέρι, προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση, καθώς η περιοχή είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Οι αρχές ενεργοποίησαν διαδοχικά μηνύματα του 112 για την απομάκρυνση κατοίκων και επισκεπτών από τη Σιβηρία και τη Φούρκα προς ασφαλέστερες περιοχές.
Η εκκένωση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς υπάρχει ουσιαστικά ένας βασικός οδικός άξονας για την έξοδο από το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές και κυκλοφοριακά προβλήματα.
Παράλληλα, οργανώθηκε επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών δια θαλάσσης. Σκάφη του Λιμενικού αλλά και ιδιώτες συμμετείχαν στην επιχείρηση, με εκατοντάδες ανθρώπους να μεταφέρονται με ασφάλεια προς τη Σάνη και τη Θεσσαλονίκη.
Συνολικά 481 άτομα απεγκλώβισε το λιμενικό από την παραλία της Σίβηρης.
- Χαλκιδική: Ολονύχτια μάχη με διάσπαρτες εστίες – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις
- Φωτιά στη Χαλκιδική: «Θα πάρει χρόνο η πλήρης κατάσβεση» - Στάχτη έγιναν 4.000 στρέμματα
- Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη – Άμεσα στο σημείο η Πυροσβεστική
- Φωτιά στη Χαλκιδική: 481 άτομα απεγκλώβισε το λιμενικό – Οι 196 μεταφέρθηκαν Θεσσαλονίκη