Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ακυβέρνητο σκάφος με εκατοντάδες πρόσφυγες πλέει νοτιοδυτικά της Κρήτης

Στον τομέα ευθύνης έρευνας-διάσωσης της Λιβύης το περιστατικό, έχουν ειδοποιηθεί παραπλέοντα πλοία

Ακυβέρνητο σκάφος που πιθανότατα μεταφέρει εκατοντάδες πρόσφυγες πλέει στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Όπως έγινε γνωστό, το Oλυμπία Radio ειδοποίησε το πρωί της Δευτέρας τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, αναφέροντας ότι επικοινώνησε μαζί του άτομο που δήλωσε ότι επιβαίνει σε σκάφος που μεταφέρει περίπου 200 πρόσφυγες και ζήτησε την παροχή βοήθειας, καθώς υποστήριξε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Άμεσα, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού, ειδοποιήθηκαν παραπλέοντα πλοία, ένα ελληνικό δεξαμενόπλοιο κι ένα υπό σημαία Παναμά φορτηγό, να σπεύσουν στην περιοχή.

Από το Λιμενικό γίνεται λόγος για συμβάν που λαμβάνει χώρα στον τομέα ευθύνης έρευνας-διάσωσης της Λιβύης, οι αρχές της οποίας δεν έχουν επιληφθεί ακόμα. Σε επικοινωνία τους με το ελληνικό Λιμενικό, ζητήθηκε να σπεύσουν πρώτα τα ελληνικά διασωστικά μέσα, καθώς είναι πλησιέστερα στο επίμαχο σκάφος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χατζηδάκης: Υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ δεν παίζουν με τις φορολογικές δηλώσεις
Αιχμές από τον υπουργό Εθνικής οικονομίας και Οικονομικών κατά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών
Χατζηδάκης: Υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ δεν παίζουν με τις φορολογικές δηλώσεις
Σταϊκούρας: Δευτέρα στους δρόμους τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη
Τα ηλεκτρικά λεωφορεία είναι απολύτως λειτουργικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών
Σταϊκούρας: Δευτέρα στους δρόμους τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη