Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μάχη με τις φλόγες σε 5 περιοχές ανά την Ελλάδα (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Πολύ υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιά αύριο στη Χαλκιδική

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε διάφορα σημεία της χώρας, ενώ ο κίνδυνος για πυρκαγιές παραμένει υψηλός για αύριο με την Χαλκιδική να βρίσκεται στο επίπεδο 4.

Ας δούμε την κατάσταση που επικρατεί στα πύρινα μέτωπα ανά την Ελλάδα (ώρα 18.30).

Καμένα Βούρλα

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας. Σύμφωνα με ενημέρωση του Πυροσβεστικού Σώματος, στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα αεροσκάφος Canadair και δύο αεροσκάφη PZL.

Κορωπί

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στη Βύλιζα Κορωπίου, η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί σε περιοχή πάνω από τον οικισμό και καίει χαμηλή βλάστηση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί, ενώ αποχώρησαν τα τρία ελικόπτερα που έκαναν ρίψεις νερού μέχρι πριν από λίγη ώρα.

Παραμένουν όμως ισχυρές επίγειες δυνάμεις, καθώς είναι δύσκολο να σβήσουν μια συγκεκριμένη εστία στον λόφο, γιατί δεν μπορούν να πλησιάσουν τα οχήματα.

Συνολικά επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και 11 οχήματα των δήμων και της Περιφέρειας και 6 εθελοντικά.

Ζάκυνθος

Νέα μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κοιλιομένος στη βόρεια πλευρά του νησιού και καίει δασική έκταση. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ αναμένονται και δύο αεροσκάφη PZL από την Κεφαλονιά.

Ρέθυμνος και Ιεράπετρα

Ένα νέο μέτωπο φωτιάς, αυτή τη φορά στους Αρμένους Ρεθύμνου, ξέσπασε αργά το μεσημέρι, έχοντας κάψει μέχρι στιγμής 5 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Δεν απειλούνται σπίτια και η πυροσβεστική δύναμη που επιχειρεί στην περιοχή (τρία Πυροσβεστικά οχήματα με 8 πυροσβέστες) έχει καταφέρει να θέσει τη φωτιά σε μερικό έλεγχο.

Σχετικά με το μέτωπο στο Στόμιο της Ιεράπετρας, το οποίο καίει από τις πρώτες πρωινές ώρες, συνεχίζεται η προσπάθεια των πυροσβεστών να θέσουν τις φλόγες υπό έλεγχο αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων αντιμετωπίζουν αρκετές δυσκολίες. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης.

Πολύ υψηλός κίνδυνος αύριο για τη Χαλκιδική

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τον από 13/08/2017 Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για την ΚΥΡΙΑΚΗ 13-08-2017, προβλέπεται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στη Χαλκιδική.

Κατόπιν αυτού σας υπενθυμίζουμε για τα παρακάτω :

• Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά.

• Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.

• Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

• Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

• Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους.

• Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει  κίνδυνος ανάφλεξης.

• Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης.

• ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ 199.

Πληροφορίες και φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, lamiareport.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έκαναν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις – Κατηγορίες για κακούργημα
Συνελήφθησαν για 8 ένοπλες ληστείες με μαχαίρι και 6 διαρρήξεις από τις αρχές Μαρτίου σε διάφορες περιοχές
Θεσσαλονίκη: Έκαναν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις – Κατηγορίες για κακούργημα