Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Προβλήματα στην χώρα λόγω της κακοκαιρίας

Τι συμβαίνει σε Θεσσαλία και Κρήτη - Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα έχουν σημειωθεί από την επιδείνωση του καιρού που πλήττει την χώρα. Συγκεκριμένα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν στην ορεινή περιοχή του Πηλίου στη Μαγνησία, λόγω της χιονόπτωσης των τελευταίων ωρών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Κολυνδρίνη Δωροθέα σημείωσε πως από την περιοχή του Σανατορίου μέχρι το Καράβωμα στο Πήλιο το ύψος του χιονιού φτάνει τα 10 εκατοστά, ενώ έξι αλατιέρες επιχειρούν αυτές τις ώρες σε διάφορα σημεία.

Μεταξύ άλλων η κ. Κολυνδρίνη υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής, σημειώνοντας βέβαια ότι είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ειδικά τις βραδινές ώρες που η πέφτει η θερμοκρασία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας έχει υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονιού στον επαρχιακό δρόμο Κισσού - Χανίων (δρόμος χιονοδρομικού κέντρου) και η κίνηση γίνεται από εναλλακτική διαδρομή. Απαραίτητη είναι και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον επαρχιακό δρόμο Βόλου - Ζαγοράς και στον επαρχιακό δρόμο Χανίων - Δράκειας.

 

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων

 

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ.

 

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων.

 

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Ρίο - Αντίρριο, Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα, Αρκίτσα - Αιδηψός, Πρίνος Καβάλας - Θάσος, Κεραμωτή - Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία

 

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Σαμοθράκη λόγω ισχυρών ανέμων

 

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση παρέμεινε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα η Σαμοθράκη, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και ειδικότερα των ισχυρών ανέμων έντασης 7-8 μποφόρ που πνέουν στο Θρακικό πέλαγος.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν, αύριο στις 16.00 και το Σάββατο στις 11.00 από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη και από το ακριτικό νησί προς το λιμάνι της πρωτεύουσας του Έβρου αύριο στις 19.00 και μεθαύριο στις 14.00, εφόσον βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, όπως προβλέπει η Ε.Μ.Υ.

Στο μεταξύ ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι επικρατούν σήμερα στον Έβρο, ενώ έχουν σημειωθεί και ασθενείς χιονοπτώσεις στο βόρειο τμήμα του νομού. Ο υδράργυρος στο Σουφλί έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου, στους -2 στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο και στον 1 βαθμό στην Αλεξανδρούπολη όπου πνέουν ισχυροί βοριάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς την Τρίτη στο Κάιρο για διαπραγματεύσεις για εκεχειρία
Το Ισραήλ δεν συναινεί στον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων - Την Τρίτη θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς
Αντιπροσωπεία της Χαμάς την Τρίτη στο Κάιρο για διαπραγματεύσεις για εκεχειρία
Κτισμένο σε τοίχο σε κομμάτια το κρυμμένο όπλο στις φυλακές Κορυδαλλού (ΦΩΤΟ)
Ο έλεγχος έγινε σήμερα τις μεταμεσονύχτιες ώρες, σε κενό, υπό κατασκευή, κελί του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού
Κτισμένο σε τοίχο σε κομμάτια το κρυμμένο όπλο στις φυλακές Κορυδαλλού (ΦΩΤΟ)