Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Διάσωση 88 αλλοδαπών σε Αλεξανδρούπολη και Χίο

Από σκάφος του λιμενικού και σκάφος της FRONTEX, αντίστοιχα

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ «ΜΑΚΡΗΣ» Αλεξανδρούπολης και «ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ» Ροδόπης,  πνευστή  λέμβο με επιβαίνοντες τους ανωτέρω αλλοδαπούς. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους, προέβη στη διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Παράλληλα, πρωινές ώρες σήμερα πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018», εντόπισε και διέσωσε 54 αλλοδαπούς. Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΡΦΑ» της Χίου, μια πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στην οποία επέβαιναν οι αλλοδαποί.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα σκάφους FRONTEX προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ