Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Μίκης Θεοδωράκης

Τι λένε οι γιατροί δεδομένης της ηλικίας του και του ιατρικού του ιστορικού

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε την περασμένη Τετάρτη ο Μίκης Θεοδωράκης, όπως έγινε γνωστό από δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso. Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης αισθάνθηκε έντονη ταχυκαρδία και αποφασίστηκε να μπει εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Τα παιδιά του, Μαργαρίτα και Γιώργος, τον μετέφεραν στο Ιατρικό Κέντρο υπό άκρα μυστικότητα.

Οι γιατροί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, διέγνωσαν ότι ο Μίκης Θεοδωράκης έχει κολπική μαρμαρυγή. Αποφασίστηκε η κατάσταση να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, οι γιατροί είναι επιφυλακτικοί δεδομένου πως ο Μίκης Θεοδωράκης -εκτός της ηλικίας του- έχει και βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Πάντως, εκτιμούν ότι η κατάσταση της υγείας του Μίκη Θεοδωράκη είναι ελεγχόμενη, γι’ αυτό και εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Στο πλευρό του κάθε λεπτό είναι η οικογένειά του, που ωστόσο δεν ήθελε να πάρει διαστάσεις η εισαγωγή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη στο νοσοκομείο και γι’ αυτό δεν υπήρξε και κάποιο ιατρικό ανακοινωθέν. Επί του παρόντος δεν είναι γνωστό το πότε θα πάρει εξιτήριο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που νοσηλεύεται στο Ιατρικό Αθηνών τους τελευταίους μήνες. Τον Αύγουστο, ο 94χρονος σήμερα Μίκης Θεοδωράκης, είχε μεταφερθεί ξανά στο νοσοκομείο μετά από καρδιακό επεισόδιο. Και τότε είχε αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή και οι γιατροί του είχαν συστήσει ηρεμία και γι’ αυτό είναι αποφύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, ενώ είχαν περιοριστεί και οι επισκέψεις που δεχόταν στο σπίτι του.

Πηγή: newsit.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ