Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα Αγγελή για εξαίρεση Δασούλα

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Ο Ιωάννης Αγγελής ζητούσε να εξαιρεθεί ο Δημήτρης Δασούλας από την ποινική έρευνα που έχει διαταχθεί για όσα καταγγέλλει

Ως απαράδεκτο απέρριψε ο Άρειος Πάγος το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλε ο αντεισαγγελέας του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου Ιωάννης Αγγελής κατά του αρχαιότερου συναδέλφου του Δημήτρη Δασούλα και της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Ο Ιωάννης Αγγελής ζητούσε να εξαιρεθεί ο Δημήτρης Δασούλας από την ποινική έρευνα που έχει διαταχθεί για όσα καταγγέλλει στις δύο αναφορές του σε βάρος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων της, αλλά και γενικότερα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η έρευνα για τις καταγγελίες Αγγελή σχετικά με μεθοδεύσεις που έγιναν στην υπόθεση της Novartis ανατέθηκε σε δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, τους Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου θα εξετάσουν τις καταγγελίες-αναφορές του συναδέλφου τους σχετικά με την υπόθεση της Novartis, καθώς και τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει τρία πολιτικά πρόσωπα - οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Αβαρμόπουλος - που αφορούν σε χειρισμούς της ίδιας υπόθεσης εκ μέρους της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Παράλληλα, ο σχετικός φάκελος με τις αναφορές που έχουν κατατεθεί εκ μέρος της Εισαγγελίας Διαφθοράς και στρέφονται κατά του πρώην επόπτη τους, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, έχει διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια έρευνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Ο πατέρας του δολοφονημένου αστυνομικού ζητά να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες - «Δεν θέλω να πιστέψω ότι θέλουν να κουκουλώσουν τη δίκη»
Θανάσης Λυγγερίδης: Είναι μια τεράστια δίκη για την Ελλάδα, κρίνονται τα πάντα
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 55χρονος τουρίστας από τη Βρετανία – Η σύζυγός του είχε αισθανθεί αδιαθεσία
Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο αλλά πέθανε ο ίδιος
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί
Σκληρή κριτική από το γραμματέα της Νέας Αριστεράς στον πρώην πρωθυπουργό για το νέο του πολιτικό εγχείρημα
Σακελλαρίδης για Τσίπρα: Δεν υπάρχει αξιοπιστία – Έχει χάρισμα, αλλά δεν αρκεί