Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ραγδαία επιδείνωση καιρού με πτώση θερμοκρασίας έως και 15 βαθμούς

Ανοιξιάτικες οι θερμοκρασίες μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης και ξαφνική αλλαγή με μεγάλη πτώση θερμοκρασίας

Την πρόβλεψή του για τον καιρό των επόμενων ημερών δίνει ο μετεωρολόγος του OPEN TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος σημειώνει ότι δεν θα πρέπει να μας ξεγελούν οι υψηλές θερμοκρασίες και ο ήλιος των τελευταίων ημερών, αφού από βδομάδα και συγκεκριμένα από Τετάρτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει ραγδαία. 

Αναλυτικά, η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Με ανοιξιάτικες διαθέσεις κάνει ποδαρικό στη χώρα μας ο Φεβρουάριος με τις μέγιστες θερμοκρασίες να προσεγγίζουν τους 17 με 18 βαθμούς κελσίου σε αρκετές περιοχές και τους ανέμους να μην προβληματίζουν τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα. Στο ίδιο καιρικό μοτίβο αναμένεται να κυλήσουν και τα πρώτα 24ωρα της νέας εβδομάδας με τον υδράργυρο μάλιστα να σημειώνει νέα μικρή άνοδο.

Δεν θα πρέπει όμως να μας ξεγελάσει αυτή η εξέλιξη μιας και σύντομα ο καιρός θα μας οδηγήσει στο άλλο άκρο πηγαίνοντάς μας στην κυριολεξία στον βαρύ Χειμώνα μιας και μέσα σε λίγες ώρες η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά της τάξης των 12 ή και 15 βαθμών κελσίου, βάζοντας τη χώρα κυριολεκτικά στην κατάψυξη. Αιτία για τα παραπάνω, η μετατόπιση πολικών αερίων μαζών από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης νοτιότερα».

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της επιδείνωσης θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, οι ισχυρές βροχές - καταιγίδες (με έμφαση θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές), οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, που πολύ πιθανό να οδηγήσουν και σε απαγορευτικό απόπλου, αλλά και τα χιόνια όχι μόνο στα βουνά μας αλλά ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ίσως ακόμα και μέσα σε πόλεις!

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης αναφέρει στην πρόγνωσή της και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Αναλυτικά η πρόγνωση των επόμενων ημερών:

ΤΡΙΤΗ 04-02-2020

Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν, φθάνοντας στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05-02-2020

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, νοτιοδυτικοί και βαθμιαία από τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 06-02-2020

Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές στα κεντρικά ηπειρωτικά με χαμηλότερο υψόμετρο, πιθανώς κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Δείτε τους παρακάτω χάρτες

099.png

 

 

066.png

01.png

02.png

 

03.png

04.png

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα
«Ακόμα κι αν λάβει σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μητσοτάκης, αυτό δε σημαίνει ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας»
Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Η κοινωνία μας έφερε εδώ σήμερα