Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αποζημιώνει τους επιβάτες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω της απεργίας

treno-trainose

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια στο βασικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησαν λίγο μετά τις 15:00 τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στον βασικό άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη αλλά παραμένουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί που εξυπηρετούν τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας και μέχρι τώρα δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο. Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναχώρησε ήδη η αμαξοστοιχία 56 και θα αναχωρήσει η αμαξοστοιχία 58 στις 18:22 από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Αντιστοίχως αναχώρησε η αμαξοστοιχία 57 και θα αναχωρήσει η αμαξοστοιχία 59 στις 18.15 από Θεσσαλονίκη για Αθήνα.

Μένει να φανεί αν εντός της ημέρας θα εκτελέσει κάποια δρομολόγια και ο Προαστιακός της Αθήνας, οι συρμοί του οποίου παραμένουν ακινητοποιημένοι από νωρίς το πρωί της Τρίτης, εξαιτίας της συμμετοχής ορισμένων Σωματείων σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, η οποία εξεδόθη μόλις τώρα, το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσουν και ορισμένα δρομολόγια του Προαστιακού καθώς «το αμαξοστάσιο Αγ. Ι. Ρέντη έχει ανοίξει, οι καταληψίες έχουν αποχωρήσει και η λειτουργία αποκαθίσταται».

«Νωρίτερα, είχα απευθύνει δημόσια έκκληση στους συνδικαλιστές να ανοίξουν το αμαξοστάσιο και είχα προειδοποιήσει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα. Η αποχώρησή τους, είναι μια κίνηση λογικής. Άλλο να απεργείς κι άλλο να κλειδώνεις το αμαξοστάσιο και να μην αφήνεις να φύγουν τα τρένα. Πρέπει να καταλάβουν οι πάντες ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και δεν βάζει κανένα συμφέρον πάνω από το καλό του πολίτη», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Από νωρίς το πρωί και δεδομένου ότι δεν υπήρχε έγκαιρη ενημέρωση του επιβατικού κοινού για την απεργία, επικράτησε αλαλούμ στους σταθμούς του Προαστιακού, καθώς επιβάτες έφταναν στην αποβάθρα για να ενημερωθούν επί τόπου για την απεργία και περνώντας απίστευτη ταλαιπωρία για να φτάσουν στις δουλειές τους.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η σημερινή 24ωρη απεργία σε όλα τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν υπήρχε καμία ειδοποίηση ότι δε θα κυκλοφορήσουν τρένα ή συρμοί του Προαστιακού. Αντιθέτως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έως και χθες διαβεβαίωνε το επιβατικό κοινό ότι όλες οι αμαξοστοιχίες της επρόκειτο να κινηθούν κανονικά σήμερα. Μόλις στις 6.30 σήμερα το πρωί έστειλε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «Αιφνιδιαστική και απροειδοποίητη απεργία από το προσωπικό του ΟΣΕ».

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αποζημιώνεται το επιβατικό κοινό

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα αποζημιώσει τους επιβάτες που ταλαιπωρήθηκαν, επέρριψε τις ευθύνες στη διοίκηση του ΟΣΕ, η οποία με τη σειρά της της είχε παράσχει διαβεβαιώσεις έως την τελευταία στιγμή ότι τα δρομολόγια θα εκτελεστούν κανονικά. Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής σε πρωινές δηλώσεις του έκανε λόγο για παρακώλυση συγκοινωνίας εκ μέρους των απεργών τονίζοντας ότι είχαν προβεί σε κατάληψη της γραμμής και κλείδωμα του αμαξοστασίου του Ρέντη και προαναγγέλλοντας κλήση σε απολογία.

Eως τώρα, πάντως, δεν έχει υπάρξει κάποια κλήση εργαζομένου σε απολογία από τη διοίκηση του ΟΣΕ, η οποία δεν έχει προβεί και σε καμία επίσημη ανακοίνωση ακόμα για το όσα εκτυλίσσονται από το πρωί. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των σιδηροδρομικών επιμένουν ότι είχαν ενημερώσει εγκαίρως για την απεργία υπογραμμίζοντας ότι η διοίκηση του ΟΣΕ όφειλε να προχωρήσει σε καταργήσεις δρομολογίων προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό.

Πηγή: ethnos

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ