Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ορατή από το διάστημα η φωτιά στην Κορινθία (ΦΩΤΟ-VIDEP)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 5 περιοχές στην Κορινθία

Πέντε περιοχές του δήμου Κορινθίων κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, η σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, αφορά τις κοινότητες Ξυλοκερίζης, Σοφικού, Αθικίων, Γαλατακίου και Αγίου Ιωάννη.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει για έξι μήνες.

Η φωτιά άλλωστε ήταν ορατή και από το διάστημα. Την ίδια ώρα, το πυρο-νέφος που δημιουργήθηκε με τη μορφή μανιταριού πάνω από την φλεγόμενη περιοχή, δημιούργησε το δικό του μικρο-κλίμα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – meteo.gr,

Το meteo επεξεργάστηκε και έδωσε στη δημοσιότητα τις εικόνες δύο ευρωπαϊκών δορυφόρων. Η πρώτη δείχνει τις φλόγες και την έκταση που κάλυπτε ο καπνός λίγες ώρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς, στις 12:30 την Τετάρτη 22 Ιουλίου, καθώς και το πυρο-νέφος (pyro-cumulus) που σχηματίστηκε από τις ισχυρές ανοδικές του αέρα, οι οποίες τροφοδοτούνται από τη θερμότητα που εκλύει η πυρκαγιά.

11.jpg

Η δεύτερη δορυφορική εικόνα, που ελήφθη την Πέμπτη 23 Ιουλίου, δείχνει την καμένη έκταση κάτω από το πυκνό νέφος καπνού, καθώς η πυρκαγιά είναι ακόμη ενεργή.

12.jpg

Στο βίντεο που παρατίθεται παρουσιάζεται με απλό τρόπο ο μηχανισμός δημιουργίας του pyrocumulus στην περίπτωση της πυρκαγιάς στις Κεχριές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΥΑ: Αναστολή καταβολής φορολογικών – ασφαλιστικών εισφορών για πληγέντες
«Ως κυβέρνηση κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία» επισήμανε o κ. Θεοχάρης
ΚΥΑ: Αναστολή καταβολής φορολογικών – ασφαλιστικών εισφορών για πληγέντες