Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κοζάνη: Ο Χαρδαλιάς έδωσε τα ονόματα 4 καφέ-μπαρ με κρούσματα

Σε ποιες εστίες μετάδοσης αναφέρθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Ονομαστικά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης όπου υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή , η οπιία προ ημερών κηρύχθηκε σε καθεστώς lockdown.

Σημαντικά στοιχεία για το πώς και γιατί η Κοζάνη έφτασε στην καραντίνα παρέθεσε κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με το Kozanimedia.gr, το πρώτο έχει να κάνει με τη διασπορά και κρούσματα σε τουλάχιστον τέσσερα καφέ-μπαρ της Κοζάνης, τα οποία, μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ονομαστικά και συγκεκριμένα, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση στους παρευρισκόμενους.

Το δεύτερο είναι η αναφορά του σε «πάρτι» που έλαβε χώρα στο Χρώμιο, με συμμετοχή 70 ατόμων, το οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, οδήγησε στην εμφάνιση 11 κρουσμάτων! Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ίδιος αρχικά έψαξε να βρει το όνομα του χωριού, διερωτώμενος «υπάρχει χωριό Χρώμιο;».

Το τρίτο στοιχείο έχει να κάνει με τη στενή, όπως είπε, σχέση της αύξησης των κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης με την προ εβδομάδων έξαρση στην Πέλλα (μέσω μετακινήσεων), με τον Νίκο Χαρδαλιά να αναφέρει «τελικά δεν την πλήρωσε η Πέλλα με την αύξηση των κρουσμάτων και την πλήρωσε η Κοζάνη»!

Το τέταρτο στοιχείο που ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει να κάνει με δύο κηδείες και έναν γάμο, που, όπως ανέφερε, ήταν από τις σημαντικές εστίες μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού στην ΠΕ Κοζάνης. 

Εκατοντάδες τεστ σε κεντρικά σημεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δράσεων για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, για την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, προκύπτει ότι διενεργήθηκαν περισσότεροι από 400 έλεγχοι σε δομές και κεντρικά σημεία του νομού.

Συγκεκριμένα, στις αποστολές που οργανώθηκαν πραγματοποιήθηκαν συνολικά 482 έλεγχοι (402 αντιγονικοί έλεγχοι γρήγορου τεστ -rapid test- και 80 μοριακοί –pcr). Οι έλεγχοι αφορούσαν ιχνηλατήσεις στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης (47 δείγματα) και μαζικούς ελέγχους σε κεντρικές πλατείες της Πτολεμαΐδας (100 τεστ) και τις πλατείες Νίκης και Λασσάνη στην Κοζάνη (335 τεστ).

Από τα αποτελέσματα των 402 rapid test ανευρέθηκαν 27 κρούσματα (1 στην πλατεία Πτολεμαΐδας και 26 στις πλατείες της Κοζάνης), ποσοστό 6,7%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ