Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στρατιωτικοί γιατροί: Από την πρώτη στιγμή στη μάχη κατά του κορονοϊού

kinito-nosokomeio-424

Όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία από την πρώτη στιγμή της πανδημίας μπήκαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία από την πρώτη στιγμή της πανδημίας μπήκαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού και διέθεσαν προσωπικό και μέσα για το σκοπό αυτό, εναρμονιζόμενα με τα λοιπά νοσοκομεία του ΕΣΥ. Αυτό τονίζουν σε ανακοίνωση τους τα μέλη του Συνδέσμου Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων και καταδικάζουν τις ανοίκειες, σκόπιμες και ανεδαφικές επιθέσεις στα Μέσα Ενημέρωσης και Κοινωνικής Δικτύωσης εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξη τους προς τους στρατιωτικούς γιατρούς και τα στρατιωτικά νοσοκομεία και τα στελέχη τους .

Στην ανακοίνωση παρατίθενται ενδεικτικά για την προσφορά  τους μερικές δράσεις όπως :

  • Το Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού), ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, διατέθηκε εξ ολοκλήρου στο ΕΣΥ ως νοσοκομείο covid-19.
  • Έχουν αναπτυχθεί κλινικές covid-19 σε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία, Στρατού-Ναυτικού-Αεροπορίας διαθέτοντας μαζί και τις αντίστοιχες κλίνες ΜΕΘ.
  • Στρατιωτικοί Ιατροί ε.α. οργάνωσαν και συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας που ίδρυσε για την covid-19 η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, στο κτήριο «Κόσμος».
  • Το 424 ΓΣΝ Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο Στρατιωτικό Νοσοκομείο των Βαλκανίων, λόγω της έκτασης της πανδημίας στην συμπρωτεύουσα, λειτουργεί με όλους τους στρατιωτικούς ιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό του, ως νοσοκομείο covid-19 και ενίσχυσή του με επί πλέον υγειονομικό-ιατρικό προσωπικό άλλων περιοχών.
  • Στον προαύλιο χώρο 424 ΓΣΝΘ έχει πλήρως αναπτυχθεί για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών της πανδημίας, μεγάλο σύγχρονο φορητό-κινητό νοσοκομείο που χρησιμοποιήθηκε στο Αφγανιστάν από το ΝΑΤΟ. Για τη στελέχωση του ήδη έχει αποσπασθεί επί πλέον υγειονομικό προσωπικό (στρατιωτικοί ιατροί-νοσηλευτές) από άλλες περιοχές με επείγουσες διαδικασίες.
  • Η ίδια η ΣΣΑΣ, το «φυτώριο» των στρατιωτικών ιατρών αλλά και οι λοιπές ειδικότητες μαθητών της που φοιτούν στην ιατρική και σε άλλες σχολές του ΑΠΘ και μαθητές της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ), συνέδραμαν εθελοντικά από τον περασμένο Μάρτιο τα Εργαστήρια Αναφοράς COVID-19 του ΕΟΔΥ στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πέραν των ανωτέρω και ανεξάρτητα από την πανδημία, οι στρατιωτικοί ιατροί συνδράμουν σε μόνιμη βάση επαρχιακά νοσοκομεία του ΕΣΥ σε κρίσιμες ειδικότητες (καρδιολόγοι, αναισθησιολόγοι, χειρουργοί κλπ) για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπου αποσπώνται με αποφάσεις της υπηρεσίας ανεξάρτητα από την επιθυμία τους καταλήγουν στην ανακοίνωση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Διπλασιασμός με γκολ στο Νόριτς
Ανεβασμένοι είναι οι ρυθμοί στο ποδοσφαιρικό κουπόνι της Παρασκευής (29/03), με πληθος αγώνων λίγο πριν ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο.
Πάμε Στοίχημα: Διπλασιασμός με γκολ στο Νόριτς