Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Το ένα μέτρο έφτασε το χιόνι στα ορεινά των Τρικάλων

Συνολικά 51 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων ρίχνουν αλάτι και προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στη Δυτική Θεσσαλία και σήμερα, όπου άνθρωποι και μηχανήματα καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας έδωσαν τη δική τους μάχη για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι. Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης το ύψος του χιονιού φτάνει σε ορισμένα σημεία στα ορεινά μέχρι και το ένα μέτρο. Συνολικά 51 μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων ρίχνουν αλάτι και προσπαθούν να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κ.λπ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στα εξής σημεία:

  • από το 28ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων - Ιωαννίνων (κόμβος Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων-Ιωαννίνων (ανισόπεδος κόμβος Μαλακασίου),
  • από το 1ο χλμ. της ε.ο. Μουργκανίου - Γρεβενών (κόμβος Μουργκανίου) έως το 24ο χλμ. της ε.ο. Μουργκανίου - Γρεβενών,
  • στην ε.ο. Τρικάλων - Καρδίτσας, σε όλο το μήκος της,
  • από το 22ο χλμ. έως το 75ο χλμ. της ε.ο. Τρικάλων - 'Αρτας (Γέφυρα Αλεξίου) και
  • από το 4ο χλμ. έως το 55ο χλμ. της επαρχιακής Οδού Πύλης - Μεσοχώρας.

Π.Ε. Καρδίτσας

Με 62 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας δίνει τη δική της μάχη στην επέλαση της κακοκαιρίας "Μήδειας". Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, το ύψος του χιονιού κυμαίνεται στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα 60-70 εκατοστά, ενώ στα πεδινά και στην πόλη της Καρδίτσας φτάνει στα 30 εκατοστά. Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κ.λπ.) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού.

Λόγω χιονόπτωσης, είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ