Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μπιμπίλας: Το Σωματείο Ηθοποίων είχε διαγράψει δια βίου τον Κιμούλη το 1998

«Οι καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά ή χειροδικίες είχαν υπάρξει και παλιότερα»

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι καθημερινές αποκαλύψεις για τα περιστατικά κακοποίησης στο ελληνικό θέατρο.

"Δεν περίμενα ποτέ πως θα γίνει κάτι τόσο μεγάλο. Είναι μια κατάσταση δυναμική, που θα φέρει μία κάθαρση στο θέατρο και ελπιδοφόρα μηνύματα σε όλη την κοινωνία", λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας σε συνέντευξη που δίνει στο περιοδικό ΟΚ!

Ο Σπύρος Μπιμπίλας διευκρινίζει, ωστόσο, ότι το φαινόμενο της κακοποιητικής συμπεριφοράς στον χώρο του θεάτρου δεν είναι κάτι καινούριο. "Οι καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά ή χειροδικίες είχαν υπάρξει και παλιότερα.

Μάλιστα το 1998 το ΣΕΗ είχε αποβάλει διά βίου τον Γιώργο Κιμούλη για αντισυναδελφική συμπεριφορά (σ.σ. αφορούσε την παραβίαση του αποδεκτού ωραρίου προβών). Όμως η προηγούμενη διοίκηση παραδόξως τον ενέγραψε ξανά στο σωματείο, δεν γνωρίζω πώς και γιατί. Ήταν ένα περιστατικό που ούτε εγώ δεν θυμόμουν, μας το θύμισαν οι δημοσιογράφοι".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων
Πολλές ταυτόχρονες φωτιές σε 24 ώρες - Έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους
Δράση μαθητών και μαθητριών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της τέχνης και του σχολείου τους
Θεσσαλονίκη: Καλλιτεχνική διαμαρτυρία «save art» στην Αριστοτέλους