Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα – Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς (VIDEO)

Λόγω των νέων μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ

Μεγάλο πρόβλημα στην ροή των οχημάτων στον τελωνειακό σταθμό Ευζώνων έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των νέων μέτρων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων, όπως αναφέρουν οι οδηγοί φορτηγών.

"Η κατάσταση σε μία από τις κύριες χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας παραμένει εδώ και 4 ημέρες εξαιρετικά δύσκολη, έχοντας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στην ροή των εμπορευμάτων και στις ελληνικές εξαγωγές!
Η επιβολή χρονικού περιορισμού στην είσοδο των φορτηγών οχημάτων από τους Ευζώνους, μεταξύ 7πμ με 7μμ κάθε ημέρα, καθώς επίσης και η παντελής έλλειψη οργάνωσης στην διαδικασία διενέργειας rapid test, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε όλα τα άτομα που εισέρχονται στην χώρα, έχει προκαλέσει «χάος» και τεράστιες χρονοκαθυστερήσεις, με τις ουρές αναμονής των φορτηγών να φτάνουν ως και τα 10χλμ!", αναφέρει η ΟΦΑΕ σε ανακοίνωσή της.

Οχήματα τα οποία μεταφέρουν ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, ευπαθή καθώς και κάθε τύπου εμπορεύματα, αναγκάζονται ανεξαιρέτως να περιμένουν ως και 12 ώρες προκειμένου να εισέλθουν στην Ελλάδα, εξαιτίας της ανεπάρκειας της Πολιτείας να λάβει κατάλληλα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού χωρίς την παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, τονίζουν.

Η ΟΦΑΕ καλεί, άύριο 5 Μαρτίου 2021, και ώρα 7 το πρωί, σε συγκέντρωση στο σύνορο των Ευζώνων "σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυθαίρετη επιβολή των περιοριστικών μέτρων στους Ευζώνους.

Τι ζητούν:
Την εξαίρεση των φορτηγών οχημάτων από τον περιορισμό διέλευσης του συνόρου μεταξύ 07μμ-07πμ
Την σωστή οργάνωση κέντρων υγειονομικού ελέγχου των οδηγών φορτηγών οχημάτων έτσι ώστε να μην παρεμποδίζεται η ομαλή ροή των εμπορευμάτων στα σύνορα.
 

Σημειώνεται ότι ο μέσος αριθμός των φορτηγών οχημάτων που διέρχονται ημερησίως μόνο από τους Ευζώνους, ανέρχεται στα 2.000 φορτηγά

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 σήμερα είπε ότι στη διάρκεια του 12ωρου που μπορούν να περνάνε τα φορτηγά γίνονται rapid tests. «Να γίνονται τεστ, είμαστε σύμφωνοι, αλλά όχι με αυτό το ρυθμό. Υπάρχει ένα συνεργείο που έχει δυνατότητα να ελέγξει 150-200 οδηγούς», τόνισε.

Οδηγοί από σεισμόπληκτες περιοχές από χθες το βράδυ προσπαθούν να περάσουν για να πάνε στις οικογένειές τους και δεν μπορούν, όπως ανέφεραν στην κάμερα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θρήνος για τον Γιάννη Καλλιάνο - Πέθανε ο πατέρας του στη ΜΕΘ του «Αττικόν»
Σε ηλικία 79 ετών – Οι αιχμές του βουλευτή για την αντιμετώπιση από το νοσοκομείο και η κόντρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Θρήνος για τον Γιάννη Καλλιάνο - Πέθανε ο πατέρας του στη ΜΕΘ του «Αττικόν»