Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Έσωσαν ζαρκάδι που έπεσε στην θάλασσα κυνηγημένο από σκυλιά

Επιχείρηση διάσωσης από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης

Επιμέλεια: Λεμονιά Βασβάνη

Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ζαρκαδιού που βρέθηκε στη θάλασσα στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε χθες. Το νεαρό ζωάκι αφού καταδιώχτηκε από αγέλη αδέσποτων σκυλιών έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί.

Από την περιπέτειά του τραυματίστηκε στη ράχη του και σε άλλα σημεία του σώματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το halkidiki.blogspot.gr "ιδιώτης με βάρκα το οδήγησε προς την στεριά όπου και το περισυνέλλεξαν άνθρωποι της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης", με τη συνεργασία του Δασαρχείου Αρναίας . 

Με όχημα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και σε επικοινωνία με την καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Δρ. Αναστάσιας Κομνηνού το ζώο μεταφέρθηκε από Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα σε ιδιώτη Κτηνίατρο στην Ασπροβάλτα ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια του έβαλαν ορό και έπειτα με όχημα της ΚΟΜΑΘ μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη για να παραδοθεί στον Αρκτούρο (σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης) για περαιτέρω περίθαλψη.

zarkadi1.jpg

Η «Ολίβια» φέρει μόνο ένα εκτεταμένο αλλά ευτυχώς επιδερμικό τραύμα. Σύντομα θα μεταφερθεί στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο περίθαλψης που διατηρεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ όπου θα παραμείνει μέχρι να αποκατασταθεί ο τραυματισμός της και έπειτα θα επιστρέψει και πάλι ελεύθερη στο φυσικό περιβάλλον.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν τέσσερις Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ και χρησιμοποιήθηκαν δύο οχήματα.

Σημειώνεται πως όλες οι δράσεις της ΟΑΕ και της Ομάδας Περίθαλψης και Επανένταξης Άγριας Πανίδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ενισχύονται από το έργο «Ενίσχυση επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στην περίθαλψη και επανένταξη μεγάλων ειδών της Άγριας Πανίδας της Ελλάδας» που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Φωτογραφίες από: την σελίδα fb Κυνηγετικη Ομοσπονδια Μακεδονιας Θρακης και hallkidiki.blogspot.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ