Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Γλυκά Νερά: Η πληροφορία που είχαν οι 3 δολοφόνοι – Ήθελαν το ζευγάρι στο σπίτι

ΕΛ.ΑΣ: Τα λάθη των κακοποιών που δολοφόνησαν την 20χρονη θα οδηγήσουν στη σύλληψή τους

Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκονται όλα τα ευρήματα από τη ληστεία μετά φόνου της 20χρονης γυναίκας, δίπλα στην κούνια του μωρού της, χθες τα ξημερώματα, στη μεζονέτα, στα Γλυκά Νερά.

Οι τρεις δράστες, σύμφωνα με την εκτίμηση των έμπειρων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, είναι πιθανότατα σεσημασμένοι με πλούσιο ποινικό παρελθόν και έχουν αφήσει αποτυπώματα και DNA στο σπίτι, όπου παρέμειναν πολλή ώρα, προκειμένου να βρουν το μεγάλο χρηματικό ποσό, που πίστευαν -μετά από σχετική πληροφόρησή τους- ότι είχαν η άτυχη κοπέλα και ο 32χρονος σύζυγός της. 

Δύο ομάδες αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και Διαρρηκτών "ξεσκονίζουν" φακέλους ποινικών που έχουν αποφυλακιστεί, κυρίως το τελευταίο διάστημα, και εκτιμούν ότι τα λάθη που έκαναν οι αδίστακτοι κακοποιοί θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. 

Η Αστυνομία έχει συγκεντρώσει εργαστηριακά ευρήματα από τα ρούχα της 20χρονης και του συζύγου από διάφορους χώρους της μεζονέτας, αλλά και οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσει το δρομολόγιο των δραστών. Υπενθυμίζεται ότι οι κακοποιοί πριν να εισβάλουν στο σπίτι φρόντισαν να καταστρέψουν μια εξωτερική κάμερα, αλλά και μια εσωτερική που είχε τοποθετήσει το ζευγάρι για να βλέπει το μωρό του.

Παράλληλα, διενεργείται σήμερα η νεκροψία στην 20χρονη, από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου της κοπέλας. Πιθανότατα πρόκειται περί στραγγαλισμού, ίσως και με την ίδια μπλούζα που φορούσε το θύμα.

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι κακοποιοί είχαν πληροφόρηση για την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου που είχε πραγματοποιήσει το ζευγάρι και θεωρούσαν ότι θα βρουν στο σπίτι ένα "θησαυρό". Οπως είπε ο 32χρονος είχε κάνει ανάληψη ενός ποσού για κάποια έξοδα. Η ΕΛΑΣ ερευνά πρόσωπα που είτε εργάστηκαν στο σπίτι του ζευγαριού, είτε γνώριζαν για τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

Οι κακοποιοί ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν, μέχρι να μπορέσουν να βρουν τα χρήματα. «Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο», είπε σοκαρισμένος στους αστυνομικούς ο 32χρονος και πρόσθεσε: «Ακουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε αυτοί έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα».

 

Παρακολουθούσαν επί ημέρες το σπίτι – Τα βασικά λάθη που θα τους προδώσουν

Μιλώντας για την υπόθεση, ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, επισήμανε ορισμένα απ’ αυτά τα λάθη, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης μητέρας, στα Γλυκά Νερά, ήταν σκληροί, αλλά όχι επαγγελματίες και ότι είναι θέμα χρόνου να συλληφθούν.

Αρχικά, επιχειρηματολόγησε λέγοντας ότι εάν οι δράστες παρακολουθούσαν το σπίτι επί ημέρες, θα είχαν φροντίσει να κάνουν τον σκύλο της οικογένειας να σιωπήσει, όταν αποφάσισαν να «χτυπήσουν». «Βλέπουν ότι υπάρχει ένα σκυλί. Το σκυλί γαβγίζει, όπως λένε οι μαρτυρίες. Σκοτώνουν το σκυλί. Με τι; Με τα χέρια; Αν κατόπτευαν τον χώρο επί πολλές ημέρες δεν φρόντισαν να κάνουν τον σκύλο να σιωπήσει, με κάποιον τρόπο, και να σταματήσει να γαβγίζει;», είπε.

Υπογράμμισε στη συνέχεια, ότι οι δράστες μπήκαν στο σπίτι για ληστεία, αλλά αυτή μετατράπηκε σε δολοφονία, κάτι που ουσιαστικά κανείς ληστής δεν θέλει γιατί επιβαρύνει τη θέση του, κάτι που προκαλεί ερωτήματα.

Επιχειρηματολογώντας ότι οι δράστες δεν ήταν επαγγελματίες, σημείωσε ότι αφενός άφησαν πίσω τους αυτόπτη μάρτυρα και αφετέρου επέλεξαν να δράσουν ένα βράδυ που ήταν και ο σύζυγος στο σπίτι της οικογένειας. Σημείωσε, επίσης, ότι «δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά εάν είναι Έλληνες ή αλλοδαποί» οι δράστες.

 

Συντετριμμένος ο 32χρονος: «Να μη συμβεί σε κανέναν αυτό που πάθαμε εμείς»

Στο σπίτι του, όπου διέμενε μαζί με την άτυχη σύζυγό του στα Γλυκά Νερά, μετέβη λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης ο 32χρονος. Συνοδευόμενος από αστυνομικούς ο άνδρας εισήλθε στη μεζονέτα, προκειμένου να πάρει κάποια προσωπικά του αντικείμενα. Παρέμεινε για καμία ώρα και στη συνέχεια αποχώρησε.

Ο πιλότος της Πολιτικής Αεροπορίας εμφανίστηκε συντετριμμένος, εκφράζοντας, ωστόσο τη βεβαιότητα του ότι οι αρχές θα βρουν τους δράστες και θα προχωρήσουν στη σύλληψή τους. «Θα τους πιάσουνε. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο αυτό που πάθαμε εμείς», είπε συγκεκριμένα πριν αποχωρήσει από το σημείο.

Στο τμήμα Ανθρωποκτονιών βρέθηκε από το πρωί ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, οι αστυνομικοί έδειξαν στον 32χρονο ολόσωμες φωτογραφίες κακοποιών και του ζήτησαν να τις κοιτάξει για πολλή ώρα, μήπως κάποιος είτε από τη σωματοδομή του είτε από κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του θυμίσει έναν από τους τρεις ληστές και δολοφόνους της γυναίκας του. Πρόκειται για εικόνες από σεσημασμένους για παρόμοια αδικήματα, από κακοποιούς που αποφυλακίστηκαν ή έλαβαν πρόσφατα άδεια από σωφρονιστικά ιδρύματα.

«Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό» – Σοκάρει ο 32χρονος πιλότος

Η μαρτυρία του 32χρονου συζύγου της Καρολάιν σοκάρει. Ο 32χρονος Μπάμπης έδωσε αρκετές ώρες κατάθεση στους αστυνομικούς του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, περιγράφοντας τις στιγμές φρίκης που βίωσαν στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών.

«Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Τρεις με κουκούλες, full face οι δυο και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουμε για τις μηχανές και το είχε σηκώσει μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική. Με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν άλλες φορές εμένα και άλλες φορές το μωρό. Μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά, μου έλεγαν συνέχεια που είναι τα λεφτά ρε;» φέρεται να είπε ο 32χρονος, όπως μετέδωσε το OPEN.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πώς οι δράστες τους έδεσαν, καθώς και στη στιγμή που σταμάτησε να ακούει τις φωνές της συζύγου του.

«Τους είπα αμέσως που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει το μαρτύριο γρήγορα. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχα κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες. 

Άκουγα τη γυναίκα να φωνάζει συνέχεια για βοήθεια, δεμένη πάνω στο κρεβάτι κι εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο, ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου» ανέφερε ο 32χρονος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ