Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλκιδική: Δεν θα γίνει τελικά το πανηγύρι του Αγίου Μάμα

Δεν έχουν συμπληρωθεί υψηλά ποσοστά εμβολιασμών στο νομό

Λ.Β.

Δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά η εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος 2021 όπως ενημερώνει σχετικά με ανακοίνωσή της η  Δημοτική Αρχή και του Δ.Σ της ΕΠΟΚΑΜ.

Αιτία; Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών. Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν με ανακοίνωσή τους «δεν έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμού (50% για τις εμποροπανηγύρεις). Επιπλέον, τα περιοριστικά μέτρα επιβάλλουν αποφυγή συνωστισμού, που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, εφόσον το πανηγύρι υποδέχεται καθημερινά περισσότερα από 45.000 άτομα».

Πάντως η θεία λειτουργία θα γίνει κανονικά. Όμως δεν θα πραγματοποιηθεί περιφορά εικόνας.

agiosmammas.jpg

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

«Με την 18/2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Μάμαντος, που ελήφθη χθες 5 Αυγούστου 2021, ματαιώνεται η Εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος.

Η απόφαση ελήφθη κυρίως λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νομός μας δεν έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο ποσοστό εμβολιασμού (50% για τις εμποροπανηγύρεις). Επιπλέον, τα περιοριστικά μέτρα επιβάλλουν αποφυγή συνωστισμού, που δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, εφόσον το πανηγύρι υποδέχεται καθημερινά περισσότερα από 45.000 άτομα.

Η θεία λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου θα τελεστεί κανονικά με τήρηση των μέτρων προστασίας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί περιφορά της εικόνας».

«Με πόνο ψυχής αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης σας ανακοινώνουμε την απόφασή μας να μην πραγματοποιηθεί και φέτος το πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος. Ήταν μία δύσκολη απόφαση αλλά ο νόμος πρέπει να τηρείται και η δημόσια υγεία να προστατεύεται» δήλωσε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Φωτογραφίες αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

elaiolado
«Τέλεια καταιγίδα» για ελαιολάδο - Προειδοποιεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο
Καύσωνες, υψηλά επιτόκια και πληθωρισμός συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που ωθεί στα ύψη τις τιμές
«Τέλεια καταιγίδα» για ελαιολάδο - Προειδοποιεί ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο