Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Θετικές στον ιό 13 μοναχές στην Αίγινα - Τι αναφέρει η ηγουμένη

«Οι μοναχές το περνάμε ελαφριά, ενώ όλο το προσωπικό είναι αρνητικό»

Διευκρινίσεις που επιβάλλονται σε σχέση με την καραντίνα στην οποία μπήκαν οι 13 μοναχές της αδελφότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος, πιο γνωστής ως το Ιερό Ησυχαστήριο που ίδρυσε ο Άγιος Νεκτάριος στην Αίγινα, έδωσε στο πρακτορείο «Ορθοδοξία» η ηγουμένη της Μονής, γερόντισσα Τιμοθέη.

Όπως αναφέρει στο Ορθοδοξία, «Μπήκαμε σε καραντίνα στις 8 Αυγούστου, ημέρα Κυριακή, όταν μετά από συμπτώματα που παρουσιάσαμε, πήγαμε στο νοσοκομείο Αιγίνης για έλεγχο και διαγνωστήκαμε θετικές στον κορωνοϊό 13 μοναχές. Δυο μέρες πριν, επειδή το είχα υποψιαστεί, είχαμε σταματήσει να βγαίνουμε. Δεν βγαίναμε έξω και απομακρυνθήκαμε σε κτίριο, το οποίο δεν έχει επαφή με το προσκύνημα. Η πτέρυγα, όπου βρίσκονται τα κελλιά μας, δεν είναι πλησίον του προσκυνήματος του Αγίου, δεν έχει επαφή με την αυλή του Αγίου, ούτε με το χώρο, όπου βρίσκεται όλο το προσωπικό. Και πράγματι, στους ελέγχους το προσωπικό μας βγήκε όλο αρνητικό. Αφού κατεγράφη η ασθένεια στον ΕΟΔΥ, ήρθε κλιμάκιο να μας δει. Τους εξήγησα ότι είμαστε σε καραντίνα κι εκείνοι θέλησαν να βγω έξω. Είπαν ότι υποχρεούνται να κάνουν τον έλεγχο, αλλά τους είπαμε ότι βρισκόμαστε σε καραντίνα από τις 8 του μηνός κι έτσι ήρθαν εκείνοι μέσα. Πραγματοποίησαν τους ελέγχους σε εμάς και στο προσωπικό και τα αποτελέσματα ήταν ίδια. Οι 13 μοναχές προς το παρόν το περνάμε πολύ ελαφριά, «στο πόδι»! Μας παρακολουθεί γιατρός από το νοσοκομείο, αλλά και ιδιώτης ιατρός. Οι ξενώνες έκλεισαν, δεν τελούνται οι ακολουθίες και η μονή σφραγίστηκε από τις 13/8 έως τις 28/8. Ωστόσο, εφόσον έχουμε βγει σε καραντίνα από τις 8 του μήνα, θα έπρεπε να είναι λιγότερες οι μέρες που υπολείπονται…».

«Έπειτα από ψευδείς και ανακριβείς αναφορές οι οποίες έχουν ανεβεί στο διαδίκτυο, ανακοινώνουμε:

Η αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Νεκτάριου, όντως ασθενεί από τον ιό του COVID, 13 στον αριθμό μοναχές, οι οποίες βρισκόμαστε ήδη σε καραντίνα από τις 8 του μηνός, επίσημα δηλωμένες στο σύστημα, έχοντας πλήρη απομόνωση σε οίκημα απομακρυσμένο από τον ιερό χώρο του προσκυνήματος, τηρώντας επακριβώς τους κανόνες υγιεινής.

Έχει γίνει απολύμανση σε όλο τον χώρο της Ιεράς Μονής, και οι ξενώνες είναι ήδη κλειστοί από την πρώτη στιγμή της καραντίνας.
Το προσκύνημα εξυπηρετείται από προσωπικό το οποίο είναι αρνητικό με πολλαπλά συνεχόμενα Ράπιντ τεστ, από τους ειδικούς του Νοσοκομείου Αιγινης. Ιερές Ακοκουθίες, παρακλήσεις καθ' Θείες Λειτουργίες δεν γίνονται από την ημέρα της καραντίνας έως το πέρας αυτής.
Με την βοήθεια και την προστασία του Αγίου μας Νεκτάριου, σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας! Εκφράζουμε την άπειρη ευγνωμοσύνη μας σε όλους εσάς που προσεύχεστε για την γρήγορη ανάρρωση μας.

Η Παναγία μας να σας χαριτώνει και να σας έχει υπό την προστασία της!

Με πολλή αγάπη Χριστού και σεβασμό
Τιμοθέη μοναχή και αί συν εμοί αδελφαί!»

Σε επικοινωνία που είχε το Πρακτορείο με την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, οι Ιερείς είχαν πει νωρίτερα ακριβώς τα ίδια, ενώ εξέδωσαν και την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Εις τα σχετικά δημοσιεύματα, τα αναφερόμενα εις την Ι. Μονήν του Αγ. Νεκταρίου στην Αίγινα, ανακοινούμεν τα εξής:

Εδώ και οκτώ ημέρες – δηλαδή πολύ πριν επισκεφτεί την Πέμπτην 11ην Αυγούστου την Ι. Μονή κλιμάκιον του Ε.Ο.Δ.Υ. – όλες οι μοναχές ευρίσκοντο υπό καρακολούθησιν, είχον τεθεί σε «ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ» και ελάμβανον σχετικήν ιατροφαρμακευτικήν αγωγήν.

Οι Μοναχές είναι 16 και όχι 25. Οι 9 είναι υπαλληλικόν προσωπικόν το οποίον ευρέθη με αρνητικόν τέστ.

Το συγκρότημα των μοναχικών κελλίων, της τραπέζης κ.λ.π. είναι τελείως ξεχωριστό και αυτόνομον, από την λειτουργία των Ιερών Ναών του Αγ. Νεκταρίου.
Το προσκύνημα εξυπηρετούν λαϊκοί υπάλληλοι και ουδεμία μοναχή μετά την διάγνωση -εδώ και 9 ημέρες – έρχεται σε επαφή με προσκυνητάς.

Έγινε απολύμανση των χώρων και ανεστάλησαν αι καθημεριναί Ιερές ακολουθίες εις τους Ι. Ναούς της Μονής, οι δε ξενώνες της εσφραγίσθησαν. Η Ι. Μονή ουδένα προσκυνητήν φιλοξενεί.
Η Ιερά Μητρόπολις δι’ Εγκυκλίων της επανειλημμένως αλλά και δια ζώσης υποδεικνύει την αυστηράν τήρησιν όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Είναι γεγονός ότι ζούμε σε πρωτόγνωρη εποχή, όπου ο ψυχισμός μας αλλάζει δραματικά και οι ευαισθησίες μας γίνονται πιο πολύμορφες και πολυδιάστατες.

Τούτη την εποχή της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής οι ευθύνες μας γίνονται ακόμα πιο μεγάλες και πιο επώδυνες, τόσο απέναντι στους άλλους, αλλά κυρίως απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό.

Μοναχοί και πιστοί της Εκκλησίας έχουν συνειδητοποιήσει την ευθύνη τους και ανάλογη είναι και η θεολογική και κοινωνική στάση τους.

Κορωνοϊό έχει αυτές τις μέρες και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, π. Νεκτάριος Δαρδανός. Για την κατάστασή του ενημερώνει η οικογένειά του τα εξής:

Επειδή προ ολίγων ημερών ο κατά σάρκα υιός μας Αρχιμ. π. Νεκτάριος Δαρδανός ο και Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μητροπόλεως μας ευρέθη θετικός στον ιό COVID-19 οφείλουμε να ενημερώσουμε τα εξής:

Ο π. Νεκτάριος αναχώρησε από την Ύδρα στις 4 Αυγούστου 2021, για προγραμματισμένη περιοδεία εις Αίγιναν και από τότε δεν έχει επιστρέψει στο νησί.
Άρα η οικογένεια μας δεν έχει έλθει σε επαφή μαζί του ούτε έτερος τις εξ Ύδρας.
Ευρέθη θετικός προ 2 ημερών και τηρεί αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ευρισκόμενος σε απομόνωση εκτός Ύδρας.
Αυτά γράφονται για την αλήθεια των πραγμάτων και δια την αναίρεση φημών που θέλουν και άλλα μέλη της οικογένειας μας ως θετικά στον ιό.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Πανοσ. Πρωτοσύγκελλο, καθότι τυγχάνει και εμβολιασμένος με τις 2 δόσεις, προ χρόνου ικανού.
Να τηρούμε όλοι τα μέτρα και να προσέχουμε!
Καλή Παναγία!

Πηγή: orthodoxianewsagency

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ