Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΠΙΣΗΜΟ: Τέλος η παρέλαση στην Πέλλα – Οι εκκλήσεις για τη Θεσσαλονίκη

μαθητικη-παρελαση-τσιμισκη

Έκκληση για τήρηση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη από Ζέρβα

Να μην διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Νομό Πέλλας αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 25 Οκτωβρίου 2021 στο Διοικητήριο λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή των παρελάσεων.

Στη σύσκεψη που κάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής συμμετείχαν, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος Γρηγόρης, η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Ιγνατιάδου Κατερίνα, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρούλα Κατσάρα ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Έδεσσας, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάντσης Δημήτριος ως εκπρόσωπος Δημάρχου Αλμωπίας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ζέρζης Πέτρος, κ.Νουσηκύρου Άλκης, και ο εκπρόσωπος του κ. Βασιλειάδη Βασίλειου, ο Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Πέλλας κ. Λόγγος Ευάγγελος εκπροσωπώντας και τις 2 νοσοκομειακές μονάδες, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πέλλας κ. Καλούδης Στέργιος, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Αγγελίδης Νίκος, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Γερεμτζές Δημήτρης, η διευθύντρια της Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Πέλλας κ. Καραντώνη Ελένη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας κ. Περδικάτσης Πέτρος.

Μετά την τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιορδάνη Τζαμτζή και την εισήγηση της Διευθύντριας Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Πέλλας κ. Καραντώνη Ελένη, η οποία περιέγραψε την υφιστάμενη κατάσταση, στη συνέχεια τοποθετήθηκαν όλοι οι παρόντες.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων Covid 19 στο Νομό Πέλλας. Τα κρούσματα στην Πέλλα καθημερινά αυξάνονται σημειώνοντας και τριψήφιο αριθμό με αποτέλεσμα ο νομός σημειώνει υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του και κρίθηκε ότι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών είναι πρωταρχικός σκοπός.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «δυστυχώς και φέτος θα τιμήσουμε την Εθνική Επέτειο και τους Ήρωες της 28ης Οκτωβρίου με την καθιερωμένη δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα.

Η διεξαγωγή των παρελάσεων θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού λόγω συνωστισμού και επειδή έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε τις ανάλογες συνθήκες που θα προστατέψουν την υγεία των συμπολιτών μας αποφασίστηκε η μη διεξαγωγή των παρελάσεων».

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση για μη τέλεση παρελάσεων λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού έχει ληφθεί ήδη και για την Ημαθία.

Νωρίτερα σήμερα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι φέτος θα γίνει η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας και όσοι.

«Το 2021 δεν είναι 2020, μία πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχει εμβολιαστεί, οι παρελάσεις -και η μαθητική και η στρατιωτική- στις 27 και 28 Οκτωβρίου θα γίνουν με όλους τους κανόνες ασφαλείας και προστασίας. Θα διαρκέσουν το πολύ 60 λεπτά και καλώ όλους τους πολίτες που θα συμμετέχουν να τηρήσουν όλα τα μέτρα προστασίας και για τον εαυτό τους και για τους ανθρώπους που θα είναι δίπλα τους. Και σε κάθε περίπτωση να εμβολιαστούν. Το μεγάλο δώρο που μας προσέφερε η επιστήμη -πέρυσι τέτοιες μέρες πραγματικά ήμασταν στο άγνωστο, ήμασταν στην απελπισία- φέτος έχουμε αυτή τη δυνατότητα και καλώ κάθε συμπολίτη μου να πάει και να εμβολιαστεί», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζέρβας.

Ταυτόχρονα επισήμανε το γεγονός ότι από αύριο θα υπάρχει κινητή μονάδα εμβολιασμού στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

«Δεν πάει μόνο ο κόσμος στο εμβόλιο, πάει και το εμβόλιο στον κόσμο, και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν ακόμα και στη βόλτα τους, ακόμα και στο σχολείο ακόμα και στη γειτονιά τους», είπε ο δήμαρχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: 200 εθελοντές όλο το καλοκαίρι για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο Σέιχ Σου
Για πρώτη φορά συστήθηκε φέτος και κλιμάκιο εντοπισμού και απεγκλωβισμού άγριων ζώων από 10 εθελοντές
Θεσσαλονίκη: 200 εθελοντές όλο το καλοκαίρι για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στο Σέιχ Σου
Ντόμινο δηλώσεων Μαρινάκη - Κασσελάκη για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου
«Αντί να σιωπήσει προσπαθεί να εργαλειοποιήσει πολιτικά την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου» δηλώνει ο Παύλος Μαρινάκης
Ντόμινο δηλώσεων Μαρινάκη - Κασσελάκη για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου