Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Μαγευτικές εικόνες από τον χιονισμένο Όλυμπο

Πριόνια – Σπήλιος Αγαπητός

Του Μιχαήλ Λιάπη

Μαγευτικές εικόνες από το χιονισμένο βουνό των Θεών έστειλε στο «TyposThes.» μια παρέα νεαρών από πρόσφατη εκδρομή της. Συγκεκριμένα, ο Ζήσης, ο Γιώργος, ο Γιάννης και ο Γρηγόρης, νέοι από την Θεσσαλονίκη ξεκίνησαν την ανάβασή τους στο βουνό από την θέση «Πριόνια» (1.100μ) και έφτασαν – παρά την δύσκολη διαδρομή λόγω του πολύ χιονιού- στο καταφύγιο « Σπήλιος Αγαπητός (2100μ).

hioni_olympos6.jpg

Τέλος όπως υπογράμμισε ο Ζήσης, καθ όλη την διάρκεια της διαδρομής τους που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 17-12-21 είχαν συντροφιά μια άλλη παρέα τετράποδων που τους συνόδευαν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν και οι … οδηγοί τους καθώς τα μονοπάτια ήταν καλυμμένα από χιόνι.

Τα «πριόνια»

hioni_olympos8.jpg

Τα Πριόνια είναι το τελευταίο σημείο στο οποίο μπορούμε να οδηγηθούμε με το αυτοκίνητο (απέχει 18 χιλιόμετρα από το Λιτόχωρο) και εκεί υπάρχει διαμορφωμένος χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων. Εκεί, επίσης, έχει τις πηγές του ο ποταμός Ενιπέας.

zisis.jpg

Ο Ζήσης

hioni_olympos7.jpg

Η διαδρομή από τα Πριόνια (1.100 μ.) μέχρι το καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» (2.100 μ.) είναι το πιο πολυσύχναστο ορειβατικό μονοπάτι του Ολύμπου, τμήμα του Ε4, και αποτελεί τη φυσική συνέχεια της διαδρομής Λιτόχωρο - Πριόνια.

xioni_olympos10.jpg
hioni_olympos4.jpg
hioni_olympos3.jpg
hioni_olympos.jpg
hioni_olympos5.jpg
hioni_olympos9.jpg

*Ευχαριστούμε τους φίλους του TyposThes. για τις φωτογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ