Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χιόνια σε δύο φάσεις: Οι 10 περιοχές που θα χιονίσει – Η πρόγνωση για Θεσσαλονίκη

Βουτιά το θερμόμετρο - Η χώρα μπαίνει στην κατάψυξη

Δύσκολες θα είναι οι επόμενες ημέρες με την επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίς» σε όλη τη χώρα. Η χώρα θα μπει στην κατάψυξη με τον υδράργυρο να πέφτει κάτω από το μηδέν, σε πολλές περιοχές, ενώ αναμένονται χιόνια στην Αττική και στα νησιά του Αιγαίου. Η κακοκαιρία «Ελπίς», μάλιστα, θα χτυπήσει σε δύο κύματα.

Μιλώντας για το κύμα ψύχους στην εκπομπή Live News ο Γιάννης Καλλιάνος επισήμανε: «Από το βράδυ της Παρασκευής θα μπουν οι ψυχρές αέριες μάζες στη βόρεια Ελλάδα με χιόνια ακόμα και στις πεδινές περιοχές αργά το βράδυ. Θα χιονίσει σε Καστοριά, Κοζάνη Φλώρινα, Πτολεμαΐδα και ουσιαστικά αυτό θα είναι η έναρξη της κακοκαιρίας. Περίπου τα μεσάνυχτα θα χιονίσει και σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας. Μέσα στο Σάββατο θα αρχίσουν να κατεβαίνουν οι χιονοπτώσεις και νοτιότερα, ενώ θα βελτιώνεται ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την Αττική… «Το Σάββατο θα υποχωρήσει η θερμοκρασία 10 με 11 βαθμούς, ενώ θα πέσουν χιόνια και στην Αττική. Το Σάββατο θα χιονίζει από τη Θεσσαλία και κάτω, Εύβοια, Σποράδες και Στερεά Ελλάδα. Στην Αττική το Σάββατο θα είναι άστατος ο καιρός με βροχές σε αρκετές περιοχές και με πυκνές χιονοπτώσεις πάνω από τα 500 μέτρα και πάνω παντού στο νομό. Δεν αποκλείονται και χιόνια στα βόρεια προάστια και μάλιστα πυκνά».

Όσον αφορά στην Κυριακή η κακοκαιρία σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο θα χτυπήσει τα νησιά του Αιγαίου. «Σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο Σποράδες, Κυκλάδες, κεντρονότια Εύβοια και νοτιότερα και ίσως λίγο στο ανατολικό βορειοανατολικό κομμάτι της Αττικής θα χιονίσει ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Χιόνια θα πέσουν και στην Κρήτη και τα ορεινά χωριά θα αποκλειστούν».

Δύσκολη αναμένεται να είναι και η Δευτέρα με την Τρίτη με τα μέχρι τώρα προγνωστικά δεδομένα… «Δευτέρα και Τρίτη περιοχές όπως οι Σποράδες, Εύβοια, Αττική και Βοιωτία περιμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις με τη θερμοκρασία στους -9 βαθμούς. Χιόνια περιμένουμε και στο κέντρο της Αθήνας», τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, η μέχρι τώρα πρόγνωση δίνει χαμηλές θερμοκρασίες, υπό του μηδενός, μέχρι και -4 ακόμη και μέσα στην πόλη (τις βραδινές ώρες). Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή τα προγνωστικά εργαλεία αναφέρουν πως εντός της Θεσσαλονίκης δεν θα υπάρξουν χιονοπτώσεις, παρά μόνο χιονόνερο, αν και όλοι οι μετεωρολογοί αναφέρουν πως πρόκειται για απρόβλεπτη κακοκαιρία. Το βράδυ της Κυριακής προς την Δευτέρα αναμένονται ασθενής χιονοπτώσεις έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Για τον καιρό του Σαββάτου μίλησε και η μετεωρολόγος του MEGA, Χριστίνα Ρήγου. «Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ραγδαία μέσα σε 24 ώρες. Αξίζει να πούμε ότι στην Αθήνα από τους 15 βαθμούς θα πέσει το Σάββατο στους 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο από τους 7°C στους 3°C και στη Λάρισα από 13°C στους 3°C. Κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται το Σάββατο στις Σποράδες σε παραθαλάσσια τμήματα όπως είναι η Σκόπελος και η Σκιάθος και η Αλόννησος, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται στην κεντρική και βόρεια Εύβοια όπως και στο Πήλιο, στον Παρνασσό, σε περιοχές ορεινές γύρω από την Αττική όπως είναι η Πάρνηθα, η Πεντέλη, ο Υμηττός».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά
Η δημοτική αρχή πρόσφερε στους παρευρισκόμενους παραδοσιακή φασολάδα, σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνα και κρασί, ενώ επίσης, μοιράστηκαν εκατοντάδες...
Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες κόσμου γιόρτασαν τα Κούλουμα στον Δήμο Παύλου Μελά