Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συνεχίζεται και σήμερα η κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς

Μαθητές διαμαρτύρονται για τις κρύες αίθουσες διδασκαλίας καθώς τα παράθυρα πρέπει να είναι ανοιχτά λόγω κορωνοϊού

Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη η κατάληψη του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς από μαθητές του σχολείου, που διαμαρτύρονται για τις κρύες αίθουσες διδασκαλίας, εξ αιτίας του ανοίγματος των παραθύρων, λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου που υπάρχει για την καταπολέμηση της πανδημίας στα σχολεία.

Σημειώνεται πως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν οι δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας είχαν αποφασίσει να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία την περασμένη Δευτέρα. Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης με απόφασή του άνοιξε την Τρίτη τα σχολεία, ενώ ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης αποφάσισε για το άνοιγμά τους την Τετάρτη το πρωί και με τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9π.μ., προκειμένου να αποφύγουν τις πολύ χαμηλές πρωινές θερμοκρασίες.

Την Τετάρτη οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αξιούπολης και του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς προχώρησαν σε καταλήψεις των σχολικών μονάδων, επικαλούμενοι τις χαμηλές θερμοκρασίες στις αίθουσες εξ αιτίας του αναγκαίου ανοίγματος των παραθύρων.

Η κατάληψη στο ΕΠΑΛ Αξιούπολης κράτησε μόνο μια ημέρα, ενώ στο 2ο ΕΠΑΛ Κιλκίς συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη, με τους μαθητές να επισημαίνουν πως το πιθανότερο είναι πως θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, ενώ με το πανό τους στην είσοδο του κτηρίου εύχονταν… «Καλό Πάσχα».

Παρά την κατάληψη τα μαθήματα γίνονται μετά τις 10 το πρωί διαδικτυακά, με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης και σε όσους μαθητές δεν συμμετέχουν καταγράφονται οι απουσίες. Ωστόσο, σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μαθητές που κατοικούν στα χωριά και έρχονται στο Κιλκίς με το ΚΤΕΛ και στη συνέχεια δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για τη συμμετοχή τους στην τηλεκπαίδευση.

Αξίζει να επισημανθεί πως το πρόβλημα της θέρμανσης των κτηρίων δεν έχει να κάνει με την έλλειψη καυσίμων ή άλλων προβλημάτων στα δίκτυα θέρμανσης. Όπως δήλωσαν οι δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας, κανένα από τα σχολικά συγκροτήματα των δήμων δεν αντιμετώπισε τέτοια ζητήματα από την αρχή της σχολικής χρονιάς και πως όλες οι ανάγκες των σχολείων σε καύσιμα καλύπτονται άμεσα από τους προμηθευτές των δήμων. Τα προβλήματα είχαν να κάνουν με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν το πρωί σε συνδυασμό με την ανάγκη ανοίγματος των παραθύρων λόγω κορωνοϊού.

Πηγή: eidisis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ