Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη (VIDEO)

Τι δήλωσε ο δημοσιογράφος – Επίθεση και στο σπίτι του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα

Επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα, σε Αργυρούπολη και Κυψέλη, αντίστοιχα σημειώθηκαν σήμερα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα γκαζάκια που τοποθέτησαν οι δράστες εξερράγησαν και στις δύο περιπτώσεις στις 02:30, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη. Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τα δύο περιστατικά.

Σε δηλώσεις που έκανε ο δημοσιογράφος στον Σκάι, είπε ότι «κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο και ένα μπαμ. Βγήκα έξω είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη. Ένα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει». Εξήγησε, ακόμη, ότι εάν η πόρτα δεν ήταν ασφαλείας η φωτιά θα μπορούσε να μπει μέσα στο ισόγειο της πολυκατοικίας, όπου δεν μένει εκείνος αλλά η πεθερά του που ευτυχώς έλλειπε. Η επίθεση έχει καταγραφεί σε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης. Ο κ. Καμπουράκης περιέγραψε ότι στο βίντεο φαίνεται ένας τύπος ο οποίος στάθηκε στο πλατύσκαλο με έναν σάκο και αφού έβαλε φωτιά, έφυγε τρέχοντας.

Από την έκρηξη έξω από το σπίτι του του προέδρου των ειδικών φρουρών προκλήθηκε φωτιά, ωστόσο δεν επεκτάθηκε σε κοντινά αυτοκίνητα και υπήρξαν μόνο ζημιές στην είσοδο. Μιλώντας ο ίδιος στην ΕΡΤ ανέφερε πως δεν κινδύνευσε κανείς δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο εκείνη την ώρα. Σχετικά με τις αιτίες της επίθεσης είπε πως πέραν της δημόσιας έκφρασης του λόγου του ως προϊόν της δημοκρατίας δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο.

«Απειλές υπάρχουν διαχρονικά αλλά εδώ μιλάμε για πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές. Δεν πτοούν ούτε εμένα, ούτε όσα εκπροσωπώ» είπε και έκανε λόγο για χώρους που δρουν φασιστικά και σχετίζονται με το κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να φιμώσουν απόψεις. «Στηρίζω τη Δημοκρατία, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, αλλά ο αντίλογος δεν είναι η φωτιά, και ο κίνδυνος, η Δημοκρατία έχει τρόπους να εκφραστεί» τόνισε ο Βασίλης Ντούμας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βερολίνο: Κατάληψη από διαδηλωτές σε Πανεπιστήμιο - Συνθήματα κατά του Ισραήλ
Σε ανακοίνωσή του, το πανεπιστήμιο επισημαίνει ότι έχει διατάξει την εκκένωση του χώρου και ότι έχει ήδη καλέσει την αστυνομία
Βερολίνο: Κατάληψη από διαδηλωτές σε Πανεπιστήμιο - Συνθήματα κατά του Ισραήλ