Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κακοκαιρία Φίλιππος: Κλειστά σχολεία σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των συνθηκών που επικρατούν

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν τη νύχτα σε πολλές περιοχές του νομού Ιωαννίνων, ακόμη και μέσα στην πόλη, λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος». Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν και της χιονόπτωσης, όλα τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, σήμερα θα παραμείνουν κλειστά. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μηχανήματα αποχιονισμού και αλατιέρες βρίσκονται από τη νύχτα στους επαρχιακούς δρόμους και ειδικά στο ορεινό οδικό δίκτυο προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτό, ενώ είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Λόγω των χιονοπτώσεων, πού σημειώνονται μετά το Μέτσοβο και κυρίως στα Γρεβενά, απαγορεύτηκε προσωρινά, η κυκλοφορία για νταλίκες και φορτηγά. Η αστυνομία σταματάει την κυκλοφορία τους, στα διόδια Δροσοχωρίου της Εγνατίας Οδού. Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενώ σε συστάσεις προς του πολίτες προχώρησε και η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

 

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων στη Δυτική Μακεδονία

Με νεότερες ανακοινώσεις που εξέδωσαν, πολλοί δήμοι στην Δυτική Μακεδονία αναστέλλουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, εξαιτίας της συνεχούς και έντονης χιονόπτωσης, ακόμη και στις πόλεις της ακριτικής περιφέρειας.

Ειδικότερα, στις Περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας και Καστοριάς δεν θα λειτουργήσουν, την Τετάρτη 9 Μαρτίου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Θεσσαλονίκη: Λευκός συναγερμός για χιόνια – Ετοιμοπόλεμες 5 αλατιέρες

Διεθνολόγος: Ο Πούτιν μπορεί να «πάει» τον πόλεμο στη Δύση – Το εφιαλτικό σενάριο

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για 100 κιλά κοκαΐνη σε φορτίο με μπανάνες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ