Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δημοσκόπηση Alco: Αυξήσεις σε τιμές και ενέργεια προβληματίζουν τους πολίτες

Στο πολιτικό κομμάτι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η εκτόξευση των τιμών τόσο στην ενέργεια όσο και στα τρόφιμα προβληματίζει έντονα τους πολίτες όπως αποτυπώνεται αυτό στη δημοσκόπηση της Alco για το Open TV.

Παράλληλα μεγάλη ανησυχία επικρατεί σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco και για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία ενώ θετικά βλέπουν τη στάση της χώρας στο θέμα.

Στο πολιτικό κομμάτι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ καταλληλότερος ως πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ερώτηση για το αν σαν ανησυχούν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία στην ελληνική οικονομία το 60% λέει πολύ, το 33% αρκετά, το 4% λίγο και το 2% καθόλου.

Για το αν οι πολίτες ανησυχούν πως θα ενισχυθεί ο ρόλος της Τουρκίας λόγω του πολέμου το 38% λέει αρκετά, το 33% πολύ, το 16% λίγο και το 9% καθόλου.

Για τη θέση της Ελλάδας απέναντι στην Ουκρανία και αν αυτό υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα το 38% λέει αρκετά, το 27% καθόλου, το 17% πολύ και το 10% λίγο ενώ ένα 8% δεν ξέρω δεν απαντώ.

Για τους λογαριασμούς ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου και το κατά πόσο και αν τα νοικοκυριά μπορούν να τους καλύψουν το 55% λέει πως μπορεί με μεγάλη δυσκολία, το 29% με μικρή δυσκολία, το 10% δεν μπορεί και ένα 6% εύκολα.

Στο ερώτημα της Alco για το αν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας βοηθούν τον οικογενειακό προϋπολογισμό το 46% λέει καθόλου, το 29% λίγο, το 17% αρκετά και το 2% πολύ.

Για τον εκλογικό νόμο και το αν πρέπει να αλλάξει για να είναι πιο εύκολη η αυτοδυναμία κάποιου κόμματος επικρατεί ισοπαλία με 39% ανάμεσα στους υπέρ και κατά ενώ το 22% απάντησε δεν ξέρω.

Στο ερώτημα για το ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός προηγείται με 36% και ακολουθεί ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με 23%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 31,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,2%. Το ΚΙΝΑΛ έχει ποσοστό 13%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜεΡΑ25 με 2,8% ενώ οι αναποφάσιστοι έχουν ένα ποσοστό 14,2%.

Πηγή newsit.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Επίδομα ακρίβειας 200 ευρώ: Την Μεγάλη Τρίτη η πληρωμή – Ποιοι οι δικαιούχοι

Θεσσαλονίκη: Μαγαζιά πληρώνουν τα τριπλά έξοδα – «Το ποτό θα πάει στα 9 ευρώ»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Θα μεταφέρει μέχρι 18.000 επιβάτες/ώρα – 57.000 λιγότερα ΙΧ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»