Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σάμος: Ζωντανός ο Ρουμάνος πιλότος – Εντοπίστηκε και άλλο άτομο

Η πτώση σημειώθηκε πριν λίγο

Σε συνεχή εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Μi8 που έπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Μηνά στη Σάμο και το οποίο συμμετείχε για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Παλαιοχώρι στο νησί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το τετραμελές πλήρωμα έχει διασωθεί και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο ο Ρουμάνος χειριστής, ενώ έχει περισυλλεγεί ακόμη ένα μέλος του πληρώματος στο οποίο γίνονται προσπάθειες ανάνηψης.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερα άτομα, ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής.

Οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή για τον εντοπισμό και των υπολοίπων μελών του πληρώματος.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά

Εν τω μεταξύ μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 2 περίπου το μεσημέρι στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου.

Στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα όλες οι επίγειες δυνάμεις του νησιού με 15 οχήματα και 38 πυροσβέστες, εθελοντές από τα πυροσβεστικά κλιμάκια ενώ από αέρος επιχειρούσε μέχρι την πτώση του και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Οι άνεμοι που πνέουν στη Σάμο είναι έντασης 6 μποφόρ. Έχουν κατεύθυνση βορειοδυτική κάτι που σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ καθιστά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και επικίνδυνη την πορεία της φωτιάς.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια ζήτησε ο Εισαγγελέας
Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί αύριο το πρωί - Τι είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του
Τροχαίο στη Βουλή: Ενοχή του αστυνομικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια ζήτησε ο Εισαγγελέας