Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν είναι σε ελληνικό έδαφος οι παγιδευμένοι σε νησίδα στον Έβρο

Ζητήθηκε από τις τουρκικές αρχές να δράσουν κατεπειγόντως

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για τις αναφορές περί της παρουσίας ομάδας περίπου 40 ατόμων σε νησίδα του ποταμού Έβρου, τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Όπως αναφέρεται διαβιβάσθηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις Τουρκικές Αρχές σήμερα, 11 Αυγούστου 2022, καθόσον από τις συντεταγμένες προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας.

«Ζητήθηκε από τις Τουρκικές Αρχές να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Για τις αναφορές περί της παρουσίας ομάδας περίπου 40 ατόμων σε νησίδα του ποταμού Έβρου, τα οποία χρήζουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης, ανακοινώνεται ότι διαβιβάσθηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις Τουρκικές Αρχές σήμερα, 11 Αυγούστου 2022, καθόσον από τις συντεταγμένες προκύπτει ότι η νησίδα βρίσκεται εκτός ελληνικής επικράτειας.

Ζητήθηκε από τις Τουρκικές Αρχές να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρολάρει Κασσελάκη ο Ανδρουλάκης: Στη βάφτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ
Η σαρκαστική απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Στέφανο Κασσαλάκη – «Μάλλον χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο»
Τρολάρει Κασσελάκη ο Ανδρουλάκης: Στη βάφτισή μου σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ
Σήμερα ή αύριο η ψηφοφορία στο Σ.Α. για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ
Πάντως, το παλαιστινιακό εγχείρημα μοιάζει καταδικασμένο σε αποτυχία, εξαιτίας της εναντίωσης των ΗΠΑ, που έχουν δικαίωμα βέτο
Σήμερα ή αύριο η ψηφοφορία στο Σ.Α. για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ