Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Θρίλερ με τον θάνατο της 19χρονης Θάλειας: Η τροφική δηλητηρίαση και ο κορωνοϊός

Εξιτήριο παίρνουν οι άλλοι δύο δόκιμοι

Μυστήριο παραμένει ο ξαφνικός θάνατος της 19χρονης Ναυτικής Δοκίμου, Θάλειας Κορδαμπάλου, κατά τη διάρκεια του πρώτου της εκπαιδευτικού ταξιδιού με το Πολεμικό Ναυτικό. 

Η ελληνική πλευρά «πιέζει» να βγει το συντομότερο δυνατόν το πόρισμα της νεκροψίας από τους Ιταλούς, που αναμένεται να ρίξει φως στο θρίλερ. Τέλος στην παραφιλολογία έδωσε μέσω του LIVE NEWS ο πατέρας της αδικοχαμένης Θάλειας.

«Κανένα από τα σενάρια που ακούγονται δεν ισχύει. Δεν ξέρει κανείς τίποτα μέχρι στιγμής. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι οι γονείς δεν ξέρουμε τίποτα», δήλωσε ο πατέρας της 19χρονης στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου. 

Η δηλητηρίαση το επικρατέστερο σενάριο

Ένα από τα πιθανά σενάρια που εξετάζονται είναι η δηλητηρίαση, αν και το εξάνθημα στο πόδι που αποκάλυψε στο “Live News” ο αδελφός της, περιπλέκουν την κατάσταση.

«Ο γιατρός μας είχε πει πως η κόρη σας έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα».

Το κρίσιμο διάστημα στο οποίο εστιάζουν οι έρευνες είναι από τις 18 έως τις 21 Αυγούστου, όταν το πλοίο «Προμηθέας» και η φρεγάτα «Κανάρης», με 158 δόκιμους, είχαν καταπλεύσει στο Λα Γκουλέτ της Τύνιδας.

Και αυτό γιατί η 19χρονη δόκιμος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα την ημέρα της αναχώρησης από το λιμάνι.

«Την Κυριακή μάθαμε ότι είχε έναν πυρετό ελεγχόμενο. Ελεγχόμενο πυρετό είχε και τη Δευτέρα και την Τρίτη το βράδυ το παιδί διασωληνώθηκε», λέει θείος της 19χρονης.

Από το Πολεμικό Ναυτικό ψάχνουν να βρουν πού γευμάτισε στο λιμάνι της Τυνησίας με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν πως μαζί με άλλους συμφοιτητές της γευμάτισε σε γνωστή αλυσίδα fast food.

Εξιτήριο παίρνουν οι άλλοι δύο δόκιμοι

Μαζί της στο νοσοκομείο είχαν εισαχθεί και άλλοι δύο ναυτικοί δόκιμοι που εμφάνισαν ήπια συμπτώματα δηλητηρίασης και περιμένουν το εξιτήριό τους.

Τα συμπτώματα της 19χρονης άρχισαν με έναν ήπιο πυρετό την περασμένη Κυριακή (21.08.2022), ο οποίος επιδεινώθηκε ραγδαία τα επόμενα 24ωρα. Το πρωί της Τετάρτης (24.08.2022) εισήχθη επειγόντως στη ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Νάπολης με υψηλό πυρετό και τα βασικά της όργανα να μην ανταποκρίνονται. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η άτυχη Θάλεια κατέληξε την επόμενη μέρα.

Επιβαρυντικός παράγοντας ίσως στάθηκε και η πρόσφατη νόσηση από κορονοϊό πριν από μόλις δύο εβδομάδες. 

“Μπορεί να έχει παίξει ρόλο ο κορωνοϊός”

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο Ιωάννης Γιαβάσης, καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σημείωσε πως όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατο της 19χρονης είναι ανοιχτά.

Για το ενδεχόμενο της τροφικής δηλητηρίασης τόνισε: «Το να έχουμε τόσο σύντομο θάνατο μετά από τροφική δηλητηρίαση είναι κάτι σπάνιο, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί ειδικά αν έχουμε κάποιον ανοσοκατεσταλμένο ή άρρωστο. Στην περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης, υπάρχουν κάποιοι μικροοργανισμοί που έχουν υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. Αυτοί ανιχνεύονται στο αίμα και στα κόπρανα».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαβάση, η νόσηση της νεαρής από κορωνοϊό, «σίγουρα μπορεί να έχει παίξει ρόλο, αλλά είναι κάτι που ερευνάται».

 

Πηγή: newsit

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι